Něco na těch dřevostavbách je

Příběh domu VEXTA 149 Trend s garáží

Když se majitelé Procházkovi ze Středočeského kraje rozhodovali o novém domě, pečlivě zvažovali veškeré možnosti. Po hodinách strávených hledáním na internetu a několika navštívených veleterzích si uvědomili, že na těch dřevostavbách přece jen něco bude. K definitnímu rozhodnutí přispěla prohlídka vzorového domu společnosti VEXTA v Šestajovicích.

„Nejsme asi klasickými klienty, kteří bydlí v panelovém domě, a když jim začíná být příliš těsný, začnou se poohlížet po vlastním rodinném domě. My už zkušenost s bydlením v řadovém domku měli a udělali jsme si tak jasnou představu, co od našeho dalšího nového domu očekáváme a co naopak ne,“ říkají manželé Procházkovi, kteří již více než rok se svojí rodinou spokojeně bydlí v dřevostavbě od společnosti VEXTA.


Věděli jsme, co chceme a co ne

Manželé Procházkovi od začátku věděli, že nemůžou stavbou domu trávit nepřiměřeně dlouhou dobu, ale na druhou stranu nepřistoupili ani na řešení rodinného domu na klíč. Přáli si mít možnost ovlivnit průběh stavby a mít přehled o řemeslnících.

Procházkovi si přáli moderní a vzdušný patrový dům, který by poskytoval dostatek soukromí nejen manželům, ale i dvěma odrůstajícím dětem. Vysnili si rodinný domek o klasické dispozici 5+kk -  v přízemí přiměřeně velký obývací pokoj s kuchyňským koutem, menší koupelnou a pokojem pro hosty, v patře pak ložnici, dva dětské pokoje a hlavní, velkou koupelnu.
 

Hlavním požadavkem bylo najít firmu, která by přistoupila na individuální přístup a zaručila kvalitní odvedení práce. Procházkovi nechtěli vybírat nic naslepo, proto se zajímali o možnosti prohlídky vzorového domu, ve kterém by si mohli vyzkoušet a osahat bydlení nanečisto a zamyslet se nad případnými specifickými změnami. 

 

Je možné, aby „katalogový“ dům působil originálně a „neokoukaně“?

Procházkovi si vybrali společnost VEXTA a dům VEXTA 149 Trend: „Vzhledem k tomu, že jsme již měli vlastní pozemek, šlo potom vše již poměrně velmi rychle. Perfektní práci odvedli projektanti, kteří formou klientských změn zapracovali naše požadavky do typového projektu a celým procesem přípravy stavby nás provedli s maximální profesionalitou a vstřícností."

I když si vyberete dům z katalogu, nemusíte se omezovat ve svých požadavcích a přistupovat na kompromisy. Kvalitní firma dokáže vyslechnout vaše přání a zapracovat je do plánu stavby„Ne, že by vždy šlo vše naprosto bez problémů. Ostatně kdo někdy něco stavěl, asi potvrdí, že to stavba zkrátka obnáší. S výsledkem jsme však naprosto spokojeni. Dům vypadá krásně a přesně tak jak jsme si na začátku vysnili. O hlavně – skvěle se nám tu bydlí," dodávají současní majitelé.  

Detaily ke stavbě rodinného domu VEXTA 149 Trend
  • Podpis smlouvy o dílo: únor 2014
  • Vydání stavebního povolení: červen 2014
  • Zahájení stavby: červenec 2014
  • Předání hotového domu: listopad 2014 
  • Cena uvedeného domu VEXTA 149 Trend s garáží: (vč. klientských změn a příplatkových řešení): 3.780.000,-Kč vč. DPH
  • Podlahová plocha (bez garáže):149 m2
  • Zastavěná plocha:102 m2
  • Energetická náročnost budovy: B – velmi úsporná
17.03.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444