Nahlédněte pod pokličku cibuláku...

Soutěž o porcelánový servis

Cibulák, ručně malovaný porcelán podglazurní modří, nemusíme dlouho představovat. Svou oblibu si udržuje už po řadu let a pro jeho tradiční vzhled se k němu rádi vracíme. Se společností Český porcelán jsme pro vás připravili soutěž o porcelánové sety.

bydlinek

Soutěž o porcelánové sady
Zapojte se do soutěže o porcelánový servis. Pozorně čtěte článek a pak na konci článku odpovězte na otázku.

Vydejte se na Porcelánovou stezku

Zajímá vás historie českého porcelánu? Rádi byste se o jeho výrobě dozvěděli více? Český porcelán, akciová společnost Dubí za finanční podpory Ústeckého kraje připravil ojedinělý projekt Porcelánové stezky. Je zajímavou inspirací pro zájezd či školní výlet, spojuje turisticky zajímavá místa Teplicka, jejichž společným jmenovatelem je porcelán.

Jak vzniká krása, kterou stroje neumí

Nahlédnutí pod pokličku výroby porcelánu a podglazurové dekorace je fantastickým zážitkem, něčím tak výjimečným, že si to společnost nemohla nechat jen pro sebe, a s hrdostí sobě vlastní nabízí odbornou exkurzi výroby s plnohodnotným odborným výkladem zaměřeným na historické a technologické souvislosti spojené s výrobou porcelánu v Dubí. Návštěvníci zde poznají nejen jeho výrobu a lidi, kteří ho vyrábějí, ale i město Dubí a nejzajímavější památky v jeho okolí. 

Úcta k tradici a ruční práci

Zajímavostí, nebo lépe řečeno chloubou jedné ze čtyř stezek, je závod v Duchcově. Manufaktura Royal Dux se zabývá již řadu let ruční výrobou figurálního a ozdobného porcelánu, své výrobky zejména vyváží a lze říci, že je ve svém oboru špičkou nejen v České republice, ale i v zahraničí. 

Završení prožitku skýtá Dům porcelánu s modrou krví nedaleko komplexu porcelánky, zkráceně „Modrodům“. Slouží k představení expozice věnované historii výroby porcelánu, napříč dnes již zaniklými, ale i stále fungujícími porcelánkami v oblasti pod Krušnými horami a navazuje na projekt Porcelánové cesty.

Společnost Český porcelán, a. s. působí v Dubí na Teplicku již sto padesát let. Vyrábí užitkový, hotelový i dekorativní porcelán různých tvarů a dekorů. Mezi ty nejznámější produkty, které vyrábí ve špičkové kvalitě a vyváží do celého světa, patří dozajista porcelán s modrou krví - cibulák. Společnost vyrábí téměř 700 tvarů ve více než 3000 dekorech. Mezi novinky Českého porcelánu v Dubí patří zejména čajová, kávová a jídelní souprava Opera, která není určena pouze pro prestižní večírky či akce, ale hodí se také do moderní bytové kultury.

Porcelán osloví jakéhokoliv zákazníka bez ohledu na věk. Příkladem je porcelán mladé generace Praha Eco nebo souprava Bohemia, kterou navrhnul profesor Jiří Pelcl. Je dodávaná pro užití v domácnosti i restauracích a splňuje očekávaní zákazníků svým nadčasovým designem. Výrobní technologie splňuje podmínky a parametry pro používání myček na nádobí či mikrovlnné trouby. Motto společnosti je nabízet široký sortiment v kvalitě a cenách vedoucí ke spokojenosti zákazníků.

bydlinek

Soutěž
Odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte Čajovou soupravu Bohemia cobalt nebo Soupravu zapékacích mís DUO Bohemia

Nápovědu hledejte na stránkách: www.cesky.porcelan.cz.

Soutěž trvá do 8. listopadu 2015. Soutěž byla ukončena.
Výherci: Dominik Dvorský, Eva Sedláková 

12.10.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444