Nábytkem roku 2015 se stala kolekce od firmy Jelínek

Otevření nového Kongresového sálu

Otevření nového Kongresového sálu

První jarní dny patřily souboru pěti jarních veletrhů široce zaměřených na oblast stavby, rekonstrukce, bydlení, vybavování interiéru a designu. Nechyběla ani část zaměřená na zahradu, zahradní architekturu a vybavení.  

Ve dnech od 19. do 22. března 2015 se na veletrzích FOR HABITAT, FOR FURNITURE, FOR GARDEN, FOR OFFICE a BYDLENÍ, NOVÉ PROJEKTY představilo na 600 vystavovatelů z Česka a zahraničí.

Zahájení největšího souboru veletrhů se uskutečnilo v novém Kongresovém sále s kapacitou 650 sedících osob, který byl tímto slavnostně otevřen. Přestřižení pásky se ujala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, radní pro kulturu a památkovou péči hlavního města Prahy Jan Wolf a předseda představenstva ABF Pavel Sehnal.

 

Nábytek roku 2015

Na největším veletrhu celého souboru - FOR FURNITURE, jehož tématem je nábytek a bytový design, se představily významné společnosti z České republiky i zahraničí. Česká firma JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o. představila svou novinku - kolekci LaVista Collection, která byla zároveň oceněna Asociací českých nábytkářů. LaVista Collection, kterou navrhl designér Jaroslav Juřica, získala titul NÁBYTEK ROKU 2015.

JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o.
LaVista Collection, výrobce: JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o.,  design: Jaroslav Juřica

Prohlédněte si další oceněné produkty v soutěži Nábytek roku 2015:


zleva: sedací souprava „PULVINO“, židle „WOODY“, židle „FLEXI“

zleva: kancelářská židle „EASY PRO“,sedačka „NANTES“
polohovací křeslo „SANTIAGO“, výrobce TON a.s., design René Šulc
polohovací křeslo „SANTIAGO“, výrobce TON a.s., design René Šulc

Bohatý doprovodný program

Kromě přehlídky firem nechyběl ani bohatý doprovodný program zahrnující výstavy, soutěže, přednášky a diskusní fóra. Stejně jako loni, i letos byly prezentovány trendy pro rok 2015 pod názvem SCÉNA: Inspirace & Trendy. Unikátní představení čtyř světových trendů v mini interiérech (industrial, orient, neutral a mix mash) bylo sestaveno z exponátů vybraných vystavovatelů.

Novinkou veletrhů byl Design Shaker - přehlídka českého a zahraničního interiérového designu, na které se představili začínající i zkušení designéři. 

Foto: Asociace českých nábytkářů, ABF, a.s.
23.03.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444