Korpus (dortová forma 20 cm v průměru) 6 vajíček 6 lžic krupicového cukru 3 lžíce oleje 6 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 3 lžíce kakaa |
Příprava Troubu předehřejte na 180°C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky a špetku soli vyšlehejte do polotuhého sněhu. Přidejte cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáte pevný sníh. Šlehejte dál a po jednom přidávejte žloutky. Vždy nechte žloutek zapracovat do sněhu. Dále přidejte olej. |
Mouku, prášek do pečiva a kakao opatrně přimíchejte, tentokrát již metličkou, do vyšlehané vaječné směsi. Těsto nalijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a vložte do vyhřáté trouby. Korpus pečte zhruba 30 minut, zda je hotový zkontrolujte pomocí špejle – pokud na ní nezbývá syrové těsto, vyjměte korpus z trouby a nechte vychladnout.
Krém 250 g másla 500 g tvarohu moučkový cukr dle chuti |
Příprava Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Následně po částech zašlehejte tvaroh. |
Piškotový korpus můžete překrojit na dvě části, ale nemusíte. Vložte ho do nastavitelné formy a navrch dejte tvarohový krém. (V případě, že korpus rozdělíte na dvě části, rozdělte i krém na dvě části a rozprostřete.) Takto připravený dort vložte do lednice.
Poleva 150 g hořké čokolády 52% a více 150 ml smetany na šlehání 33% |
Příprava Smetanu ohřejte (nesmí však přejít varem). Poté ji odstavte z plotny a nalámejte do ní čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Polevu nalijte na tvarohový krém a stejnoměrně rozetřete po celém dortu. |
Dort nechte odležet v lednici nejlépe do druhého dne.