LIGNE ROSET

Francouzská nábytkářská Roset vznikla v roce 1860 a zpočátku byla zaměřena na výrobu vycházkových holí a ruček k deštníkům. Teprve výroba nábytku přinesla jménu Roset světový úspěch. Antoine Roset se v roce 1860 usadil v Montagnieu, kde našel ideální podmínky pro svoji dřevozpracující dílnu. Bukové lesy Chartreuse de Portes poskytovaly dostatek kvalitního materiálu a nedaléká řeka Brivaz zajišťovala svým proudem energii potřebnou k pohonu pil.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Malá řemeslná firma se postupně rozrůstala a začala se zaměřovat na výrobu nábytku. První čalouněný nábytek vyrobili Rosetovi v roce 1936 a od roku 1946 zaměřili svoji produkci zejména na nábytek moderní a nábytek určený pro veřejné prostory. V roce 1946 založili Emil a Jean založili firmu Veuve A. Roset S.A.R.L. O 20 let později se firma vydala na dráhu, ve které pokračuje až do současnosti - výroba kultivovaného moderního nábytku za použití nejnovějších technologií. V roce 1968 byla na trh uvedena první pohovka vyrobená pouze z PUR pěny, která se téměř okamžitě stala světovým hitem.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Značka ligne roset vznikla v roce 1973 a dnes provozuje více než 1000 poboček na 5 kontinentech. Se zvyšující se poptávkou po výrobcích firmy ligne roset roste i výrobní kapacita firmy, výroba firmy je nyní soustředěna do 6 továren v okolí Lyonu. lignet roset úzce spolupracuje s dalšími producenty nábytku, zejména při výměně technických poznatků. Hlavním cílem firmy ligne roset je dosáhnout ideální rovnováhy mezi formou a funkcí, používané technologie se nikdy nepoužívají na úkor designu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Firma ligne Roset nabízí kromě své hlavní kolekce také řadu doplňků, osvětlení a textilií, na jejichž vzniku se podílejí zejména mladí designeři. Největší úspěchy firmy ligne roset vznikly díky spolupráci se špičkovými světovými designéry. Díky této symbióze vznikly taková díla jako postel Petera Maleho "Maly bed";, křeslo "Calin" od Pascala Mourguea nebo pohovka "Nomade" od Didiera Gomeze. Velký úspěch zaznamenala také kolekce "Smala" od Pascala Mourguea, kterou tvoří 2 typy pohovek, podnožka, stůl, židle, lampy, vázy a koberec. S firmou ligne roset spolupracuje také špičkový designer Eric Jourdan, který je pedagogem na Škole krásných umění v Saint-Etinne (École régionale des Beaux Arts). Pro firmu ligne roset navrhl jourdan křeslo -Tolozan - a kolekci - Hyannis port.
19.03.2003 | vera

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444