Koupi nemovitosti může výrazně ulehčit předschválený hypoteční úvěr

Není tajemstvím, že situace na trhu s nemovitostmi je dlouhodobě velmi napjatá a cesta k vysněnému bydlení tak vyžaduje velkou dávku trpělivosti a mnohdy také štěstí. Existuje však řešení, které vám pomůže tento proces výrazně zkrátit a ulehčit.

Představte si, že jdete na prohlídku nemovitosti a máte již předschválenou hypotéku. Ta může výrazně zvýšit vaše šance na koupi a zároveň vám může pomoci vyjednat i nižší pořizovací cenu dané nemovitosti.

Nabídka nepokryje poptávku

Bytová situace ve velkých městech je momentálně kritická. Zejména v Praze je nedostatek bytů a poptávka mnohonásobně převyšuje dostupnou nabídku. Důvodů je hned několik. V posledních letech výrazně stoupla cena pozemků i stavebního materiálu a výstavba nových bytových domů proto stagnuje. Zároveň vlivem pomalé a neefektivní přípravy Územního plánu není k dispozici ani dostatek stavebních parcel. Pokud tedy uvažujete o koupi bytu, počítejte s tím, že může jít i o poměrně vleklý proces. Byty k prodeji na realitním trhu jsou, ale prodávají se také rychleji. Díky velkému počtu zájemců a nedostatku vhodných bytů k prodeji se tak může velice snadno stát, že vám vysněnou nemovitost někdo doslova vyfoukne před nosem.

Vhodné řešení, jak si úspěšnou koupi snadno pojistit a zároveň se ochránit vůči manipulaci ze strany prodejce, nabízí Totální hypotéka.

Proč právě Totální hypotéka?

Sjednáním Totální hypotéky si zajistíte finanční rámec ke koupi ještě předtím, než naleznete tu pravou nemovitost. Pro prodejce je ostatně kupec, který má své finanční prostředky okamžitě k dispozici, mnohem lukrativnějším zájemcem. U jiných potencionálních kupců, kteří si o hypotéku teprve žádat budou, existuje totiž reálná obava ze zdržení i možnosti, že ji nakonec vůbec nedostanou.

TIP: Zvažujete nyní pořízení nemovitosti, zkuste si porovnat hypotéku a získat více nabídek.

Totální hypotéka se pro vás může stát i účinným nástrojem, díky kterému budete moci úspěšně vzdorovat tlaku ze strany prodejce či realitního makléře, kteří se vám mohou pokusit vnutit „nejvýhodnější hypotéku“ od banky, se kterou spolupracují. Ta zpravidla nemusí mít nejnižší úrokovou sazbu. Vy už však budete o krok napřed a jelikož vaše peníze budou již připravené v bance, můžete si dokonce u developera vyjednat slevu za rychlé plnění kupní smlouvy. 

Rozdílem oproti standardní hypotéce je schválení hypotéky jen na základě potvrzení o příjmu. Na hledání nemovitosti máte pak až 1 rok. Fixace hypotéky je možná na 3 až 10 let. Tato výhodná hypotéka pak pomáhá až 10 % klientů. 


Produkt Totální hypotéka nabízí exkluzivně hypotéční portál Hypotecnikalkulacka.cz.
08.03.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Hypotecnikalkulacka.cz

    Hypotecnikalkulacka.cz je určena všem zájemcům o hypotéku, kteří hledají možnost objektivního srovnání hypoték na trhu. Nabízí unikátní volby vyhledávání a aktuální srovnání nabídek většiny hypotečních bank.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444