Kolik vydrží povrch dveří

Společnost Sapeli své výrobky a jejich komponenty podrobuje mnohým zkouškám. Jejím hlavním cílem je poskytnout zákazníkům opravdu kvalitní dveře, které nejen esteticky povýší interiér, ale zároveň si na dlouhou dobu udrží svoji hlavní funkci – kvalitně oddělit dva prostory. Představíme vám průběh zkoušek a jejich výsledky, které ukazují, kolik vydrží povrch dveří.

Jaké důvody nás vedly k tomuto tématu? Jednoduchá odpověď – mezi jednotlivými povrchy dveří jsou velké rozdíly a dveře, které jsou vhodné do obývacího pokoje nejsou přizpůsobeny k použití do vaší koupelny....

Například často používanými dveřmi jsou dveře foliované. Jsou prioritně určeny do prostor s tzv. nízkým zatížením, jako jsou běžné domácnosti. Bohužel ve velké míře jsou tyto dveře osazovány i v objektech, které mají charakter středního, vysokého či dokonce velmi vysokého zatížení. V takových to případech se u nich velmi brzy objevují poškození vzniklá vlivem extrémní námahy, jako jsou vydřená místa, ztráta barevnosti, odchlípnutí od povrchu a podobně. Do těchto prostor jsou daleko vhodnější dveře s CPL nebo HPL laminátem, tedy střednětlakým nebo vysokotlakým laminátem, který má daleko vyšší schopnost odolat mnohým mechanickým vlivům. CPL laminát na povrchu dveří se výborně osvědčil v prostorách kancelářských budov, úřadů, restaurací, hotelů nebo lékařských ordinací. HPL laminát se zase výborně hodí do nemocnic, škol, internátů, laboratoří, supermarketů, letišť či nádraží. A právě na rozdíl v odolnosti mezi různými druhy povrchových úprav poukazují provedené zkoušky. O vlastním průběhu zkoušek vypovídá Ing. Aleš Ullmann, manager technického rozvoje Sapeli: “Využili jsme možností Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského v Praze, který provádí ve své fyzikální a chemické laboratoři zkoušky stanovení odolnosti různých povrchů. Testována byla folie, CPL a HPL laminát a lamino deska KTL. Zkušební zařízení a látky použité při zkouškách odpovídaly specifikaci dané normou ČSN EN 438.“
 
První zkouška testovala odolnost povrchu proti oděru.Touto zkouškou se měří odolnost povrchové vrstvy zkoušené desky odolávat probroušení na podklad. Podstatou zkoušky je vytváření drážky na povrchu zkoumaného tělesa, která má tvar mezikruží. Zkoušený vzorek rotuje a zároveň se otáčí i brousící kotouče s nalepenými pruhy smirkového papíru a tím se vytváří již zmíněná drážka.

Testované vzorky po proběhnutí zkoušky:

 

    

Obroušená folie a obroušená lamino deska

    

Obroušený CPL laminát a obroušený HPL laminát

 
Způsob hodnocení testů vysvětluje výkonný ředitel výrobního závodu Sapeli Ing. Radek Votápek: „U zkoušky se sledují dvě hodnoty. První vyjadřuje počet otáček, které materiál vydrží než dojde k viditelnému opotřebení. Druhá udává počet otáček, které jsou zapotřebí než dojde k prodření na podkladový materiál. Hodnota odolnosti se potom stanovuje jako průměr těchto dvou čísel.“

Zatímco u foliované desky se probroušená drážka na podklad vytvořila za 50 otáček brousícího kotouče, tak u CPL desky se kotouč musel otočit 150x a u HPL laminátu bylo provedeno 750 otáček brousícího kotouče. Je tedy jasně patrné, že dveře s povrchem HPL laminátu jsou proti oděru až 15x odolnější než dveře foliované.

Ing. David Vítek, vedoucí tuzemského obchodu Sapeli  tuto část zkoušky hodnotí slovy: „V žádném případě tu neplatí, že by foliované dveře nebyly kvalitní. V interiérech, do kterých jsou určeny vydrží na svých 100%. Ovšem do prostor se středním, vysokým a velmi vysokým zatížením, tak jak jsem je vyjmenovali výše, je daleko vhodnější použití dveří s CPL a HPL laminátem pro jejich doloženou vyšší mechanickou odolnost.“

Druhá zkouška byla definována jako odolnost proti horkému dnu hrnce a simulovala dotyk horkého předmětu na povrch desky. Použitý hrnec je vyroben z litého hliníku nebo hliníkové slitiny. Počáteční teplota je 180oC a doba působení 20 minut. Poté dochází k chladnutí po dobu 45 minut. Vyhodnocením je vizuální zhodnocení vzniklých puchýřků a trhlin, změny barvy a zřetelné změny lesku. Je patrné, že tato zkouška slouží především k určení schopnosti dekorativního laminátu pro použití v kuchyni. Výsledky druhé zkoušky objasňuje Ing. Radek Votápek: „Při testování dveřní folie a CPL laminátu nebyl stanoven výraznější rozdíl a oboje bylo ohodnoceno stupněm 1, který značí kvalitativně nejvyšší stupeň.“


Vzhledem k tomu, že touto zkouškou dveřní folie prošly bez poškození – nemůžeme vám nabídnout fotografie dokumentující průběh testu.

Třetí část zkoušky byla věnovaná odolnosti jednotlivých povrchů proti vzniku skvrn. Podstatou této zkoušky je nanesení látky, běžně používané v denním životě na zkušební těleso. Této zkoušce byli podrobeny dva materiály – foliovaná a laminovaná deska.

Obecně jsou zkušební látky rozděleny do 4 skupin, dle jejich agresivity. Do první skupiny jsou zařazeny např. přírodní ovocné a zeleninové šťávy, alkoholické nápoje, hořčice, mýdlový roztok, maso a uzeniny, zubní pasta nebo krém na ruce. Do druhé skupiny patří např. káva, černý čaj, mléko, Cola nápoje, 3% roztok peroxidu vodíku, lak na nehty, odlakovač, vodové barvy. Třetí skupina látek obsahuje např.krém na boty, barva a odbarvovač na vlasy, laky a lepidla, 30% roztok kys.octové. Ve čtvrté skupině jsou 10% roztok kys.citrónové a 5% roztok kys.octové. 

Pro úspěšnou zkoušku musí materiály odolat vybraným látkám dle ČSN EN 438 a těmi jsou:


Skupina 1 – aceton
Skupina 2 – káva (120 g kávy na 1l vody)
Skupina 3 - hydroxid sodný (25% roztok), peroxid sodný (30% roztok), krém na boty
Skupina 4 - kyselina citrónová (10% roztok).

Zkoušené desky s povrchovými materiály musí mít na počátku zkoušky pokojovou teplotu. Na jejich povrch jsou naneseny 2 až 3 kapky zkušební látky, které působí po přesně stanovenou dobu dle normy:

látky ze skupiny 1 – 16 až 24 hodin

látky ze skupiny 2 – 16 hodin
látky ze skupiny 3 – 10 minut
látky ze skupiny 4 – 20 minut

Po uplynutí předepsané doby působení se zkušební látka odstraní, pokud je nutné vhodným čistícím prostředkem. Zkušební těleso se omyje vodou, obvyklým smáčedlem a nakonec ethylalkoholem. Hodinu po omytí se zkušební deska položí na pozorovací plochu a posoudí z různých zorných úhlů ve vzdálenosti 40 cm.

Pro posouzení odolnosti proti vzniku skvrn je stanovena pětibodová stupnice

Stupeň 5 – žádné viditelné změny

Stupeň 4 – malé změny lesku nebo barvy viditelné jen z určitých úhlů
Stupeň 3 – střední změny lesku nebo barvy
Stupeň 2 – zřetelné změny lesku nebo barvy
Stupeň 1 – tvorba puchýřků nebo delaminace.

Posuzované vzorky desek dopadly téměř na výbornou nebo přesněji na stupeň č.5.

Laminovaná DTD deska vyhověla na stupeň 5 u všech zkoušených látek, vyjma kys.citrónové, která způsobila pouze střední změny. Foliovaná deska vyhověla v nejvyšším stupni v případě acetonu, kávy, krému na boty a hydroxidu sodného. Peroxid vodíku způsobil jen malé změny na lesku a barvě viditelné pouze z určitých úhlů a kys.citrónová způsobila střední změny.

 

Poslední čtvrtá zkouška zkoumala odolnost povrchu jednotlivých desek proti vodní páře.
Vodní pára je jev, se kterým dveřní povrch v běžné domácnosti přichází často ke kontaktu. Ať už se jedná o páru vznikající v kuchyni při vaření nebo páru objevující se po horké koupeli a sprše v koupelně či v sauně.

Podstatou zkoušky je vystavení jednotlivých typů povrchů působení vodní páry po dobu jedné hodiny. K této zkoušce je využívána široká nádoba se zúženým hrdlem, ve které se vaří voda. Zkoušená deska se na toto hrdlo položí svojí dekorativní plochou tak, aby byla vystavena působení vodní páry. Testovaný vzorek je upevněn k nádobě s vařící vodou velice pevně, aby se zabránilo odchlípnutí desky od hrdla baňky. Po jedné hodině se deska sejme dolů a uloží na 24 hodin do místnosti o pokojové teplotě. Po uplynutí této doby se vizuálně posuzují změny vzhledu.

Pro hodnocení odolnosti zkušených těles proti vodní páře existuje 5-ti bodová stupnice hodnocení:

Stupeň 5 – žádné viditelné změny

Stupeň 4 – malé změny lesku nebo barvy viditelné jen z určitých úhlů
Stupeň 3 – střední změny lesku nebo barvy
Stupeň 2 – zřetelné změny lesku nebo barvy
Stupeň 1 – tvorba puchýřků nebo delaminace

Z povrchů používaných v Sapeli byly této zkoušce ve Výzkumném a vývojovém ústavu dřevařském v Praze, podrobeny dva dveřní povrchy – folie a CPL (střednětlaký) laminát.

Na desce pokryté folií se po zkoušce objevily zřetelné změny barvy a lesku. Naproti tomu deska s CPL laminátem měla minimální změny lesku nebo barvy a byla ohodnocena stupněm č.4. Konečné výsledky této zkoušky můžete posoudit i na našich fotografiích:

 

          

Zkušební vzorek folie a zkušební vzorek CPL laminát po proběhnutí zkoušky


„I tato poslední zkouška dokázala, že při výběru dveří se opravdu vyplatí informovat se o kvalitách jednotlivých povrchů, které jsou na námi vybraných dveřích použity a řádně si rozmyslet, k jakému účelu budou sloužit. Vložená finanční investice se totiž vrátí v délce životnosti dveří s CPL nebo HPL povrchovou úpravou. I když znovu připomínám, že foliované dveře rozhodně nejsou nekvalitní, pouze záleží na každém z nás, aby dobře zvážil do jakých prosto své dveře použije. Šíře naší nabídky jednotlivých materiálů dveřních povrchů je ucelená a naši zákazníci tedy mají možnost zvolit takový materiál, který bude plně odpovídat jejich potřebám. Doufáme, že naše informace všem našim zákazníkům v budoucnu pomohou při rozhodování jaké dveře zvolit k danému účelu a do daného interiéru,“ uzavírá tuto problematiku Ing. David Vítek.

Dokumentující fotografie je možné stáhnout z fotogalerie na stránkách http://media.sapeli.cz v části Testování dveří.

O SAPELI:

Společnost Sapeli patří mezi největší středoevropské výrobce interiérových dveří a zárubní. Svým zákazníkům nabízí ucelenou škálu  dveří od základních foliovaných, přes klasické dýhované, až po luxusní modely či prosklené stěny na míru. Vysokou úrovní designu a vynikající kvalitou si vydobyla pozici lídra českého trhu. Mimo něj úspěšně působí na Slovensku, Polsku, Maďarsku nebo Ukrajině a připravuje expanzi do dalších okolních států - www.sapeli.cz.

 

VÝZKUMNÝ A VÝVOJOVÝ ÚSTAV DŘEVAŘSKÝ:
Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Praha, s.p. se zabývá praktickou aplikací vědecko - technických poznatků v oblasti dřevozpracujícího průmyslu, a to zejména pro výrobu dřevěných konstrukcí, stavebně truhlářskou výrobu, ochranu dřeva, zkušebnictví, normalizaci, projektování a ověřování konstrukcí. Posláním ústavu je uplatňování nových poznatků vědy a techniky ve výrobní praxi. K činnosti ústavu patří i školení v dřevařských oborech, zpracování odborných expertiz, oprávnění pro zpracování soudně znaleckých posudků, spolupráce se školami, dřevařskými svazy a dalšími -
www.vvud.cz.

28.12.2005 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444