Kolekce, která dává prostor fantazii

Po celý život jsme obklopeni světem barev
Barvy hrají velmi důležitou roli v rozvoji lidské psychiky a prokazatelně je jejich vliv na naše duševní rozpoložení, od pocitu radosti až po smutek. Záleží na odstínu barvy i odstínu stavu naší mysli. S barvami ale můžeme pracovat zcela cíleně, například při stavbách a rekonstrukcích budov i při zařizování jejich interiérů. A někdy nás dovedou barvy i překvapit... Studená barva nemusí vůbec evokovat chlad a rozjásaná pastelová není vhodná jenom do dětského pokoje.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Nebojte se barev
Právě tohle vědí o barvách již dlouhá léta psychologové a na jejich poznatcích je postavena i nová barevná kolekce "Baumit colours of more emotion." Díky ní se posouvají hranice tvůrčí svobody architektů a její zásluhou mohou stavby začít promlouvat vlastní řečí barev. Baumit Colours přímo vybízejí k tomu, aby si tvůrci začali hrát, aby popustili uzdu své fantazii. Na konci tohoto "barevného" dobrodružství je zjištění, že každá barva má ve světě své nenahraditelné místo, a že vlastně není mutných barev. Se žlutou se rozhodnete pro symbol radosti a dodáte svému domu slunný ráz. V tomto prostředí panuje smích, chuť do života a radost z každého dne. Odstíny červené zase vyvolávají pozitivní napětí a říkají jasné ano plnému životu. Bílá znamená nejen nevinnost, ale také rafinované soustředění na podstatné detaily. Jasně a zářivě se v ní odráží sluneční světlo a fasáda domu získá decentní grácii a nechá vyniknout zajímavým architektonickým prvkům. S odstíny zelené bude vaše fasáda symbolizovat plný život, protože zelená v sobě ukrývá silný energetický potenciál. Znamená sílu potřebnou pro neustálou obnovu a růst a vyjadřuje vědomé rozhodování. Modř působí uklidňujícím a současně jasným dojmem. Její světlejší tóny přinášejí lehkost a uvolnění. Útulná hnědá evokuje pocit bezpečného úkrytu, jakým jsou čtyři stěny vašeho domova. Vdechne mu ovzduší tradičních jistot a na první pohled jasně říká: "Sem patříš, tady ti rozumíme a zde si můžeš užívat svého života bez hektického spěchu, bez stresu, v harmonii." V elegantní šedé se zase plně projeví individualita osobnosti. Symbolizuje dokonalost, eleganci a decentní luxus. A každá z barev má ještě desítky odstínů, nabízejících možnost řady kombinací. Tak, aby se barevný svět Baumit Colours stal zároveň také vaším světem.

Za úžasnou paletou stojí mravenčí práce
Volba správné barvy pro fasádu nového obytného domu, stejně jako průmyslového objektu, je zásadním rozhodnutím. Neměli bychom brát v úvahu jenom naše estetické touhy a představy, ale také to, že objekt se nachází v nějakém prostředí, které do určité míry limituje konečný vzhled celé stavby. Kolekce "Baumit colours of more emotion" nabízí 38 základních tónů (19 teplých a 19 studených) ve dvou stovkách odstínů, které by měly uspokojit každého. Za jejich zrodem stojí několikaletá práce odborníků na vývoj barev. Hovořili s desítkami specialistů, obchodníků, ale také se zákazníky, s psychology a odborníky na komunikaci. Jejich práce pokračovala několik let v laboratořích. A na konci dlouhého řetězce hledání a potvrzování je kolekce, která nejen rozšiřuje barevnou paletu omítkových barev, ale přináší rovněž řadu marketingových novinek. Kolekce je kompaktnější, přehlednější, manipulace a orientace ve vzorníku jednodušší. Obchodníci i zákazníci mají k dispozici názorné pomůcky, včetně jednoduchých zmenšených modelů staveb, s nimiž se pro ten který objekt lépe volí vhodná barva a odstín. Důležité je i to, že s novou kolekcí se nemění cena barev. Nezbývá, než si vybrat tu svou.
Autorka: Pavla Vindušková
Zdroj: časopis Interiér stavby 6/2003

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444