Kokosové muffiny

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Máte chuť na něco dobrého? Milujete chuť kokosu a rádi byste si zkusili upéct něco jednoduchého, co se vám zaručeně povede? Vyzkoušejte recept z kuchařky La Buchta, od autorů Petry Frýdlové, Vennyho Hladika a Johany Pošové.

Designovou kuchařku La Buchta nyní můžete vyhrát v soutěži Podzim na talíři. Stačí do redakce zaslat recept s využitím jakékoliv podzimní suroviny.

Těsto:
3 vejce
150 g jemného krupicového cukru
200 g másla + na vymazání
150 ml kokosového mléka
50 ml mléka
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
špetka soli + 30 g strouhaného kokosu + na vysypání formiček
asi 150 g ostružin

Drobenka:
100 g strouhaného kokosu
3 lžíce změklého másla
100 g krupicového cukru
Příprava
V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte oba druhy studeného mléka, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě ostružin a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Troubu předehřejte na 180 °C. Důlky formy na muffiny (množství těsta vyjde na 12 muffin) nebo jednotlivé formičky vymazané máslem a vysypané strouhaným kokosem. Rozdělte do nich těsto tak, aby sahalo asi do dvou třetin jejich výšky. Muffiny posázejte ostružinami a posypte drobenkou, umíchanou z uvedených surovin. Pečte je asi 25 až 30 minut, až hezky zezlátnou a vyběhnou.
Fotografie: Johana Pošová
Recepty pocházejí z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta. Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

bydlinek Soutěž o kuchařku La Buchta
Zúčastněte se soutěže o designovou kuchařku La Buchta, udírnu nebo univerzální gril. Více informací najdete v článku: Podzim na talíři

Soutěž trvá od 26. října do 23. listopadu 2016 do 12:00.

31.10.2016 | redakce Bydlení.cz
  • Smart Press

    Nakladatelství Smart Press se věnuje především vydávání kuchařských knih, které mají nápad a šmrnc. Publikace nabízejí neotřelá témata v moderní grafické úpravě s mnoha profesionálními fotografiemi. Z další vydavatelské činnosti je to například osvětová literatura nebo knihy o zahradničení a zdravém životním stylu, převážně od českých autorů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444