Kniha by pod stromečkem neměla chybět

unsplash.com

unsplash.com

Vůně domácího cukroví, štědrovečerní večeře a pak radost, když pod vánočním stromečkem najdete dárek, o který jste si napsali. A kniha patří mezi dárky, které se zapíší do srdce. Ti, kdo vám ji darují, vám darují mnohem víc – darují vám pohodový čas strávený s vaším knižním hrdinou. Už víte, s kým budou trávit vánoční pohodu?

Pořádná dávka napětí i humoru

Severské, americké, britské i české detektivky patří mezi časté knižní společníky. A dává to smysl. Notná dávka napětí a akce nás dokáže vytrhnout z každodenního života. Jestli toužíte po pořádném mrazení v zádech a probdělých nocích, protože budete s hrůzou poslouchat každé vrznutí dveří a poryv větru za oknem, pak vám tyto chutě splní sama královna islandské krimi Yrsa Sigurđardóttir ve své novince Není úniku (Metafora, 2023). Vyhaslé oči čtyř obětí budou strašit nejen policejního vyšetřovatele Týra, ale i vás.

Nedokončený příběh (Rebecca Yarros, Metafora, 2023) vás pohltí svým umně propracovaným příběhem, ve kterém se proplétají dvě časové linie. Příběh o životní lásce mezi pilotem z druhé světové války a legendární autorkou romantických příběhů se prolíná do doby, kdy se Georgia Stantonová po těžkém rozvodu vrací domů, aby převzala dědictví po své prababičce. Prababiččin romantický příběh nebyl nikdy dokončený a Georgia se ocitá tváří v tvář Noahu Harrisonovi, mladému úspěšnému spisovateli, který má dokončit jediný prababiččin nedopsaný rukopis.

I v českých vodách ulovíte pořádnou rybu. A nejen kapra, kterého budete mít ke štědrovečerní večeři. Notnou dávku humoru si dopřejete s Pavlem Kantorkem v jeho Nově objevených vtipech (Cosmopolis, 2023). Tato kniha přináší nově objevené vtipy, z nichž většina je přetištěna přímo z autorových originálů. Výběr ilustrací bude pro milovníky kresleného humoru a fanoušků Pavla Kantorka příjemným a milým připomenutím jeho nezapomenutelného umění.

 

 

Příběhy plné kouzel a čertů

Vzrušující výpravy do světa fantazie, dobrodružné příběhy i pohádky s dobrým koncem. Nechte své ratolesti objevit kouzelnou moc knih. Jedním z ikonických představitelů Vánoc a času adventu je čert. Pořádných čertovin se dočkáte v pohádce Zbrklík a pekelné Vánoce (Sandra Dražilová Zlámalová, Bambook, 2023).

A když vám řekneme, že dobro zvítězí, prozradíme vám moc. Přesto by vám pohádka Čerti nejsou (Bambook, 2023) od Zdeňka Svěráka s ilustracemi Jindry Čapka neměla uniknout. Chcete vědět, jak to dopadne s Aničkou, jejím milým a čertem, který se do Aničky zamiloval, a dokonce si ji vzal? Že to není možné? V této pohádce ano.



Knihy, které vás něčím obohatí

Ne každý se chce pustit do smyšleného světa fiktivních postav a v literatuře hledají spíše poučení než pobavení. Vydejte se s Petrem Sojkou po pražských ulicích a nechte ožít její příběhy v knize Praha v proměnách času (Grada, 2023). Vyslechnete si vyprávění o osudech často zapomenutých pražských postav, jež nenápadně tvořily drobnou historii města.

V ulicích i zůstaneme, ale podíváme se na ně jiným pohledem – pohledem architekta. Aleš Dominik vám ve své odborné publikaci Ulice (Grada, 2023) přináší inspirativní pohled na městské třídy světových metropolí. Existují ulice, které v člověku doslova probouzejí chuť se na chvíli zastavit a pobýt. V čem tkví jejich kouzlo?

Jestliže naopak hledáte očistu pro vaši duši, cestu vám nabídne kniha Šťastné dny (Gabrielle Bernstein, Alferia, 2023). Oblíbená autorka seberozvojové literatury a motivace vepsala mezi řádky pozoruhodně otevřený a upřímný příběh, ve kterém vypráví o své vlastní cestě k uzdravení z traumatu. Pomáhá tak i ostatním najít cestu ven z temnoty a strachu ke svobodě a lásce.

14.12.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444