Klidný a zdravý spánek na vodě - PAMAX

Spánek bereme jako samozřejmost. Tisíce lidí ale v noci klidně a pohodlně nespí. Má to různé příčiny - nespavost, bolest v zádech, stres, napětí svalů nebo také kvůli nepohodlné posteli. Patříte také mezi nespavce? A už jste vyzkoušeli zdravotní vodní postel? V případě že je Vaše odpověd záporná by pro Vás mohl být následující článek zajímavým zdrojem informací.

Unikátní design vodní postele zajišťuje, že tělo je vleže vždy správně podepřeno bez ohledu na velikost a váhu těla. To automaticky uvolňuje tlak a bolesti v zádech a dopomáhá k potěšení z hlubšího spánku bez stresů a to každou noc. Spánek je kvalitnější a taky klidněji, protože teplo vyhřívané postele má relaxační, uklidňující efekt, který rychleji uspává. V současné době je používání vodních postelí nejdokonalejším a nejuniverzálnějším řešením směřujícím k plnohodnotnému spánku, duševnímu odpočinku a relaxaci svalstva a kloubů. Přestože první zmínky o kožených vacích naplněných vodou a sloužících k odpočinku byly zjištěny již u starých Peršanů, první seriózní snahy o vyrobení vodní matrace byly zaznamenány až v minulém století. První vyvinuté a vyrobené vodní matrace byly prakticky využívány na lékařských klinikách v USA. Dnes na vodních postelích spí a odpočívá přes 30 miliónů lidí, a to převážně v severní Americe a v západní části Evropy.
Ptáte se proč právě vodní postel? Osobami nejpovolanějšímu zodpovědět tuto otázku jsou lékaři -specialisté: Názor Ortopeda: Poloha těla při spánku by neměla příliš lišit od polohy vstoje. Tělo na vodním lůžku je vždy správně podepřeno bez ohledu na velikost a váhu těla. Linie páteře zachovává přirozený tvar. Je to jediná možnost, jak dosáhnout úplné relaxace zádového svalstva. Vodní matrace minimalizuje tlak na bolavé klouby, zabraňuje proleženinám u lidí dlouhodobě upoutaných na lůžko a snižuje nebezpečí omezení krevního oběhu. Vyhřívaná vodní náplň působí velice blahodárně. Teplo je tělu předáváno, a proto regenerace svalstva probíhá výrazně rychleji. Názor Psychologa: Vodní lůžko umožňuje kvalitnější odpočinek při kratší době spánku. Odstraňuje většinu faktorů rušících spánek a minimalizuje užívání léků na spaní. Člověk není během spánku nucen převracet se do jiné polohy. Duševní odpočinek na vodním lůžku může být umocněn poslechem relaxační hudby, která člověka doslova vtáhne a umožní zapomenout na stresující problémy. Názor Alergologa: Vodní matrace je ideálním řešením pro alergiky a astmatiky. Je dokonale omyvatelná. Nedrží se v ní prach, roztoči ani jiné alergeny. Názor Gynekologa: Vodní lůžko poskytuje maximální komfort těhotným ženám, kterým dovoluje spát i na břiše.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Firma PAMAX je je výhradním dovozcem vodních matrací firmy Sterling (Sterling Sleep Systems). Tato americká firma je známa svými kvalitními, spolehlivými a komfortními výrobky, za což mluví i cena Výrobce roku, kterou obdržela firma Sterling za rok 1998. Dovážíme matrace typu hardside a softside s označením 700SXE a 9876, v různých velikostech, typech a provedeních. Vodní matrace jsou nabízeny ve třech velikostech : Queen 153 x 214, King 183 x 214 a Eu 180 x 200
16.06.2003 | Martin Vápeník

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444