Když uzeniny, tak poctivé, doma vyrobené. Ukážeme vám, jak na to

Téma výroby domácích uzenin, jako jsou klobásy, uzené nebo salámy, v poslední době rezonuje čím dál více. Je to dáno patrně horšící se kvalitou nabízených uzenin v obchodech a rostoucími cenami. Tento trend nabral sílu v druhém roce koronavirové epidemie, když lidé zjistili, že udit mohou snadno sami a doma. Do udírny nechtějí dávat průmyslově vyrobené uzeniny, raději si vyrobí vlastní z kvalitních surovin. Tato poctivost se totiž na chuti významně projeví.

Pokud i vy častěji přemýšlíte o tom, co jíte a nechcete do sebe zbytečně "cpát" nekvalitní suroviny a různé náhražky, přihlaste se na kurz výroby domácích uzenin. Kurz vede mistr odborného výcviku mladých řezníků Jan Málek. Je pořádán v komorní atmosféře, v kruhu 12 nadšenců do kvalitního jídla.


Co se naučíte a co si odnesete

Na kurzu se naučíte vyrobit domácí uzeniny od samého začátku. Nebudete potřebovat žádné speciální nástroje. Učebna, kde kurz probíhá, je vybavena běžným kuchyňským nářadím. Díky nabytým poznatkům a zkušenostem si budete moct domácí poctivé klobásky vyrobit sami doma, bez speciálního řeznického vybavení.

Výroba uzenin je zakončena uzením v elektrické udírně, kde si svoje klobásy sami vyudíte. Domů odejdete plni dojmů, poznatků a navíc s 5kilovým balíkem vlastnoručně vyrobených uzenin.



Kde se přihlásit?

Nejbližší Kurz výroby domácích uzenin s Mistrem Málkem se koná v sobotu 25. března 2023 od 9:00.  O kurz je velký zájem, bývá brzy vyprodán. V případě zájmu se co nejdříve přihlaste.

Videoukázka z kurzu

24.02.2023 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • GrilyKrby.cz

    Kamenná prodejna s více jak 80 vystavenými grily a 25 udírnami. Najdete u nás značky Weber,  Campingaz, Napoleon, Pit Boss, Borniak,  Bradley Smoker, Outdoorchef  a spoustu dalších.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444