Co je to POD?
POD (anglicky tobolka) je název pro porcovanou, balenou kávu. V jednom PODu se skrývá přesná porce mleté pražené kávy pro jedno espresso. Ve formě potravinářského papíru je slisována namletá káva o gramáži cca 7g. Jednotlivé PODy jsou ještě navíc baleny do samostatných hliníkových sáčků a uchovány v dusíkové atmosféře, aby se zamezilo případnému úniku aroma a káva si zachovala veškeré své vlastnosti.POD - malá kávová revoluce
PODy mezi milovníky kávy nejvíce rozšířila společnost Lucaffé, která patří k nejznámějším specialistům na pražení kávy v severní Itálii. Její majitel Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie, pověstný svým šestým smyslem pro kávu, se zaměřil na obchod se sáčky kávy.Poznávejte dobrou kávu
Díky praktickému balení nemusíte být mistr barista, abyste si doma nebo třeba v kanceláři připravili dokonalé espresso. PODy navíc umožňují poznávat různé druhy káv. V současnosti můžete ochutnat více než 14 druhů té nejlahodnější kávy pocházející z celého světa, která se za nejpřísnějších podmínek praží a balí v Itálii.V kavárnách a restauracích pak najdete pravé kávové menu „Pleasure Menu“, speciálně navržené Venturellim, které obsahuje výčet druhu kávy nabízených v řadě Lucaffé. Tato řada sahá od legendární Giamaica Blue Mountain (jednoho z celosvětově nejvzácnějších a nejžádanějších druhů kávy) až po výběr druhů z Kolumbie a Mexika, od 100% Arabiky bez kofeinu až ke kávě z biologicky pěstovaného ječmene. Součástí řady jsou i rozmanité druhy čajů (připravených pomocí téže metody a se zárukou nejvyšší kvality) a speciální ovocný čaj.