Když si chcete espresso vychutnat i doma

Chodíte rádi na kvalitní espresso do kaváren? Obdivujete umění baristů přichystat voňavou a kvalitní kávu? Možná byste si chtěli dobré espresso vychutnat i doma. S kávovými pody to lze snadno.

Co je to POD?

POD (anglicky tobolka) je název pro porcovanou, balenou kávu. V jednom PODu se skrývá přesná porce mleté pražené kávy pro jedno espresso. Ve formě potravinářského papíru je slisována namletá káva o gramáži cca 7g. Jednotlivé PODy jsou ještě navíc baleny do samostatných hliníkových sáčků a uchovány v dusíkové atmosféře, aby se zamezilo případnému úniku aroma a káva si zachovala veškeré své vlastnosti.

POD - malá kávová revoluce

PODy mezi milovníky kávy nejvíce rozšířila společnost Lucaffé, která patří k nejznámějším specialistům na pražení kávy v severní Itálii. Její majitel Luca Venturelli, mladý obchodník z Brescie, pověstný svým šestým smyslem pro kávu, se zaměřil na obchod se sáčky kávy. 

Poznávejte dobrou kávu 

Díky praktickému balení nemusíte být mistr barista, abyste si doma nebo třeba v kanceláři připravili dokonalé espresso. PODy navíc umožňují poznávat různé druhy káv. V současnosti můžete ochutnat více než 14 druhů té nejlahodnější kávy pocházející z celého světa, která se za nejpřísnějších podmínek praží a balí v Itálii.

V kavárnách a restauracích pak najdete pravé kávové menu „Pleasure Menu“, speciálně navržené Venturellim, které obsahuje výčet druhu kávy nabízených v řadě Lucaffé. Tato řada sahá od legendární Giamaica Blue Mountain (jednoho z celosvětově nejvzácnějších a nejžádanějších druhů kávy) až po výběr druhů z Kolumbie a Mexika, od 100% Arabiky bez kofeinu až ke kávě z biologicky pěstovaného ječmene. Součástí řady jsou i rozmanité druhy čajů (připravených pomocí téže metody a se zárukou nejvyšší kvality) a speciální ovocný čaj.

Jednoduše za skvělým výsledkem

Příprava kávy z PODu je snadná a zabere vám pár vteřin. Stačí mít kávovar s pákou. Budete nadšeni také z jednoduché údržby, způsob přípravy kávy z PODů je totiž skoro bezodpadový.
Více o kávě si můžete přečíst na adrese: www.lucaffe.cz.
26.06.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • LUCAFFÉ CZ s.r.o.

    Výhradní dovozce, prodejce a distributor exklusivní italské kávy Lucaffé. 18 druhů kávy a čajů. Dodávky pro kavárny, bary, hotely, restaurace, kanceláře, ale i domácnosti, kde rádi pijí kvalitní kávu. Prodej nebo pronájem kávovarů, espresso a picollo šálků a dalších promo materiálů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444