Když bydlení, tak u lesa

Nápaditou architekturu nového bydlení v areálu projektu nazvaného Bydlení u lesa si můžete přijít prohlédnout na adresu ulice K lesu, Praha 4 – Kamýk. Pět dní v týdnu jsou tu pro zájemce připraveny dva vzorové byty (3+kk a 2+kk). Developerem projektu je společnost Akro Real, a.s.

Komplex  tří a čtyřpodlažních budov tohoto projektu  sleduje trend moderního bydlení spočívající v kompozici obytných objektů do členitých celků s ustupujícími a vystupujícími bloky, ať už ve vodorovné nebo svislé úrovni. Toto řešení umožnilo vytvořit velké množství dispozičně velmi zajímavých atypických bytů s terasami, balkony či zimními zahradami. Významným prvkem je také velkorysé prosklení čelních stěn bytů, které zajišťuje přirozené denní osvětlení. Ve spojitosti s použitím dřeva, ať už jako dekorace nebo funkční žaluzie, představuje projekt návrat k přírodním materiálům. Příjemné přírodní prostředí pak bude u tohoto projektu reprezentováno nejen místním lesoparkem, ale i kultivovanou zelení vysazenou na vnější straně komplexu i uvnitř areálu, na malém náměstíčku, které vznikne ve volně uzavřeném celku nových budov.
„Bydlení u lesa“ nabízí celkem 49 bytových jednotek do osobního vlastnictví ve čtyřech velikostních kategoriích 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk, o výměrách od 40 do 120 m2. Byty jsou projektovány tak, aby splňovaly požadavky moderního stylu bydlení, jako je členění interiéru na klidovou a obývací část, otevřené kuchyně, velikost a počet koupelen odpovídající velikosti bytu atd. K přízemním bytů patří zahrádka či přízemní terasa, k ostatním balkon, terasa nebo zimní zahrada. Každá bytová jednotka má rovněž garážové stání nacházející se v podzemním podlaží objektu.
Bytový areál tvoří komplex tří budov označených A, B a C. Objekt A umístěný podél ulice K Lesu tvoří dvě sekce se samostatnými schodišti, objekt B obsahuje pouze jednu a je propojen na úrovni třetího nadzemního podlaží s nejdelším objektem C, který je vytvořen ze šesti sekcí. Z východní části vede pod objektem C do areálu vjezd do podzemních garáží, kde také bude místnost pro uložení kol a kočárků. Další parkovací místa jsou navržena vedle domu na vlastním pozemku. Vchody do každé sekce vedou po vnějších schodištích. Byty v přízemích jsou přístupné přímo z vnitřního atria. Celý komplex působí sice jako průchozí areál, jeho bezpečnost a centrální uzavření však zajišťuje nenápadný elektronický vrátný systému Fermat.

Svou polohou projekt těží nejvíce z blízkosti chráněného území zdejšího lesoparku. Nedaleká příroda nabízí mnoho možností aktivního odpočinku a relaxace. Oddechový ráz okolí budoucího obytného celku zvýrazňuje celkový výškový profil zdejší zástavby, jež má charakter klidné vilové čtvrti. V těsném sousedství se nachází nákupní centrum, mateřská a základní škola, opravdovou lahůdkou je pak blízkost sportovního areálu, kde si přijdou na své všichni milovníci různých sportů. Další zázemí občanské vybavenosti, obchody a služby poskytují okolní sídliště Lhotka a Libuš.


Z hlediska dopravního spojení hraje hlavní roli nedaleká Novodvorská ulice, od níž se lze autobusy MHD dopravit za deset minut ke stanici metra C Kačerov. K dispozici jsou autobusové linky 117, 197, 198, 215, 504.


K jedinečnosti projektu přispívá použití kombinace skla a přírodních materiálů také v interiérech bytů. Například skleněná deska se skleněným umyvadlem a prosklená příčka v koupelně, dřevěná okna, dřevěné balkónové dveře a skleněné interiérové dveře v obývacím pokoji, to vše je součástí standardního vybaveníAKRO design“. Dalším  významným specifikem projektu je také to, že myslí rovněž na klientelu s individuálním přístupem k vybavení bytu, a to standardním vybavením „Program individual“,  ve kterém jsou např. umyvadlové a vanové baterie Fonte nahrazeny kvalitní tuzemskou značkou Ideal Standard, na místě skleněných interiérových dveří jsou dřevěné dveře, do standardu není započítána kuchyňská linka atd. „Program individual“ významně snižuje základní cenu bytu.


Opravdovou lahůdkou tohoto projektu pak bude tréninkové golfové hřiště, umístěné vpravo od objektu C. Na levé straně této budovy bude dětské hřiště s prolézačkami a vpravo od objektu A se bude nacházet tzv. klidová zóna s posezením pod pergolou a hřištěm na pétanque.

21.03.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444