Kde bydlí auta

Novinky z produkce garážových vrat

Jednou ze specifických oblastí bydlení je dnes "bydlení" pro auta, v němž důležitou roli hraje volba garážových vrat. Jejich výrobci nabízejí řadu různých typů, lišících se členěním, způsobem instalace, materiálem, ovládáním a mnoha specifickými detaily. Aktuálním trendem jsou sekční (dělená) vrata, pásová nebo s kazetovým designem, lamelová či hladká, různé vlastnosti a výhody mají vrata rolovací nebo výklopná či výkyvná.

LOMAX
Firma LOMAX – Dufek Luboš, která je také výrobcem předokenních a nadokenních rolet, nabízí v oboru garážových vrat široký výběr vrat rolovacích a sekčních. Na mezinárodním stavebním veletrhu IBF před dvěma lety jako první představili světovou novinku v designu sekčních vrat – imitaci dřeva pomocí exteriérové folie na ocelovém povrchu sekce. Dnes jsou v jejich produkci novinkou vrata posuvná do strany s výhodou možnosti částečného posunutí, pouze pro průchod. Mimořádná je nabídka čtyř imitací dřeva a barevnost ve všech odstínech dle RAL. Nově nabízený typ sekčních vrat s názvem DELTA CREATIV se skládá z hladkých ocelových pozinkovaných sekcí s ochranným polyesterovým nástřikem, které zaručují dlouhou životnost. Barevné provedení vrat si zákazník může určit sám a navíc si může vybrat z devíti typů moderních nerezových prvků. Pokud ani to nestačí, může si zákazník navrhnout vlastní design.
ALULUX
Firma Alulux Beckhoff GmbH&Co je výrobcem rolovacích systémů, který na evropském trhu působí již více jak 40 let. V současné době vyváží a dodává do 75 zemí světa. V ČR působí od roku 1990 jako dodavatel rolovaných hliníkových profilů na výrobu rolet a rolovacích vrat. Začátkem roku 1998 byla založena filiálka v ČR Alulux s.r.o., která je specializována na velkoobchod profilů na výrobu rolet a rolovacích vrat. Kvalitní hliníková garážová vrata z produkce této firmy se vyznačují dlouhou životností a snadnou a rychlou montáží. Novinkou jsou luxusní celohliníková garážová vrata VERTICO - vrata tažená do boku. Vertico je ochranná značka pro boční vrata, vyrobená z vysoce kvalitních hliníkových materiálu s mimořádným inteligentním řešením zavírání. Sériově jsou vrata Vertico opatřena motorem s integrovaným světlem, dálkovým ovládáním, bezpečnostní nájezdovou lištou proti nechtěnému sevření osob, čímž splňují i nejnáročnější požadavky na bezpečnost.
24.04.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444