Jaro - čas na vzpruhu nejen těla a mysli, ale i vašeho šatníku

Svěží vzduch plný optimismu, energie, slunečních paprsků – ano, příroda se probouzí a dává dosti silně najevo, že je tu jaro. Konečně! A to znamená, že je čas nejen na námi tolik „oblíbený“ jarní úklid, ale i jiné očisty či vzpruhy, například těla, mysli, jídelníčku, životního stylu nebo třeba našeho šatníku.

Průvan v šatníku

Jednou za čas je třeba probrat šatní skříň důkladně, a začátek jara je pro tuto aktivitu jako stvořený. Zimní oblečení totiž zazimováváme a letní či jarní naopak skládáme po zimě zpět do poliček skříní. Při této příležitosti je třeba zimní i letní kreace podrobit řádné kontrole. Nechcete přeci schovávat ušmudlané či poničené oblečení. Nebo ano? Uvidíte, že při procházení letního a jarního šatníku naleznete kousky doslova staleté, bláznivé či dávno zapomenuté. Často také objevíme poklady, které zbožňujeme a z šatníku nikdy nevyhodíme. Všude kolem sice slýcháme, co bychom měli nosit, co je vlastně in a bez čeho se tuto sezónu neobejdeme, většina z nás však vlastní i své nezaměnitelné „out“ kousky, na které nedá za žádných okolností dopustit. Většinou je pro nás totiž důležité pohodlí a to bez ohledu na aktuální módní trendy. Zapátráte-li, jistě takový kousek ve svém šatníku také najde. U většiny jsou však znát léta obnošení. Tyto kousky bychom měli podrobit procesu revitalizace, tedy zašít dírky, odstřihnout neposedné nitky a odstranit nežádoucí žmolky.

Žmolky – nevítaná ozdoba módních kousků

I žmolky mohou nadělat mnoho nepříjemností. Často se objevují na svetrech, dětských punčoškách či dalších často nošených textiliích. Jak jim ale předcházet? Svetry a další náchylné kousky oblečení perte naruby a nejlépe v ruce. Pokud zvolíte pračku, se stupni to příliš nepřehánějte a navolte maximálně 30 či 40 °C a ždímejte při nízkých otáčkách. Pro praní využijte prací prášek určený na jemné prádlo. Pokud se však žmolky přesto objeví, vyzkoušet můžete babské rady ve formě starého holicího strojku, lepicí pásky nebo starých nenošených silonek. Pokud nic z toho nezabírá, zkuste zaručený recept v podobě odžmolkovače, který si s těmito nezbedy hravě poradí. Například Orava nabízí odžmolkovač typu LR-100 BR. Tak, vdechněte svému šatníku nový život!

bydlinek
Soutěž o 3 odžmolkovače
Zasoutěžte si s námi o 3 praktické pomocníky od značky ORAVA! Stačí odpovědět na následující soutěžní otázku a mít štěstí při losování.

Soutěž trvala do 29.4.2018. Odpověď najdete na webu http://www.orava.eu/.
Výherci: Eva Krásenská, Renata Ondřejíčková, Radek Moravčík
03.04.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444