Jarní detox: Odšťavňujeme

Čerstvé šťávy probudí vaše tělo. Foto: EUJUICERS.COM

Čerstvé šťávy probudí vaše tělo. Foto: EUJUICERS.COM

Také se cítíte po zimě unavení, vyčerpaní a bez energie? Potřebuje vaše tělo probudit a nastartovat? Začněte odšťavňovat. Čerstvé šťávy dodají organismu potřebné vitaminy, pročistí tělo a povzbudí psychiku. Přivítejte jaro svěží.

Zima každého vyčerpává a našemu zdraví dává pořádně zabrat. Svému tělu i psychice můžeme dopřát vitaminovou bombu v podobě ovocných nebo zeleninových šťáv, ze kterých se vitaminy vstřebávají daleko lépe než z celých plodů. Ze šťávy si tělo vezme 68 % vitaminů, z plodů v celku pouhých 17 %. Navíc šťávy skvěle chutnají, dobře si pijí, a tak člověk přirozeně přijme mnohem více ovoce a zeleniny, než kdyby je konzumoval jen v pevném stavu. Čerstvá šťáva vás nakopne, dodá energii a zajistí prevenci proti nachlazení, chřipkám, ale i únavě nebo špatné náladě.

Vybíráme odšťavňovač. Podle čeho vybírat?  

 
Na trhu existuje několik druhů odšťavňovačů a vy si při výběru možná budete připadat poněkud ztracení. Ještě než začnete sledovat plusy a mínusy jednotlivých typů, uvědomte si, že neexistuje odšťavňovač, který by vylisoval dokonale naprosto všechno. Jestliže však své nároky co nejpřesněji specifikujete, vyberete si. Je důležité odpovědět si na následující otázky:
Šnekový odšťavňovač Sana Juicer. Foto: EUJUICERS.COM  
Šnekový odšťavňovač Sana Juicer
Foto: EUJUICERS.COM
 

1. Co budu nejčastěji odšťavňovat? 

Rozmyslete si, jestli budete převážně odšťavňovat ovoce, tvrdou zeleninu, listovou zeleninu, nebo byste rádi, aby byl váš odšťavňovač co nejvíce univerzální. Každý model se hodí na něco jiného, a tak je třeba vybírat podle vašich konkrétních preferencí. Některé odšťavňovače dokonce umějí i něco navíc. Využili byste například možnosti vylisovat si čerstvý olej, připravit si domácí sorbet, dětskou přesnídávku nebo burákové máslo?

2. Jaké šťávě dávám přednost?

Dalším faktorem, na který se při výběru musíte zaměřit, je konzistence výsledné šťávy. Nízkootáčkové odšťavňovače produkují spíše hustší krémovější šťávu, která může obsahovat i drobné kousky vlákniny. Naopak z vysokootáčkových přístrojů získáte šťávu vodovější. 
 

3. Jak často budu odšťavňovat?

Aby se práce s odšťavňovačem nestala noční můrou, zamyslete se, jak často chcete odšťavňovat. Pokud jste vzali jarní detox opravdu vážně a plánujete popíjet čerstvé šťávy každý den, neslevujte z nároku na snadné čištění. Každý typ odšťavňovače se v náročnosti na údržbu velice liší. 
 

4. Kolik jsem ochoten investovat?

A poslední otázka bude asi každého zajímat jako první. Jakou částku jsem ochoten do odšťavňovače investovat? Cena jde obvykle ruku v ruce s kvalitou. Levnější odšťavňovače z běžné prodejní sítě budou mít přirozeně méně kvalitní materiály a tím pádem kratší životnost. Většinou u těchto přístrojů není zajištěn servis a náhradní díly, dále se vyznačují komplikovanou údržbou a nižší výtěžností, takže musíte kupovat více ovoce a zeleniny. Dražší odšťavňovače od specializovaného prodejce nabízejí přesný opak. Na druhou stranu zde neplatí rovnice: čím dražší odšťavňovač koupíte, tím lépe.

Vaše fantazie ve skleničce


Pomocí odšťavňovače můžete vyrábět různé pochoutky, které vás jen napadnou. Fantazii se meze nekladou - stačí hledat inspiraci na internetu. Dětem například určitě uděláte radost tímto
čokoládovo-banánovým drinkem.
Pokud se chcete s kompletní nabídkou odšťavňovačů seznámit podrobně, objednejte si katalog – průvodce výběrem odšťavňovače zdarma. Dáváte-li přednost osobnímu jednání, poraďte se
se specialistou na odšťavňovače ze společnosti EUJUICERS.CZ. Využít můžete zelenou linku
800 110 990 nebo e-mail cz@eujuicers.com. Navíc EUJUICERS.CZ poskytuje po nákupu všem nerozhodným 14denní lhůtu na vyzkoušení.



V dalším článku se seznámíme s konkrétními typy odšťavňovačů: Vybíráme odšťavňovač.
04.03.2015 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444