Jak se zbavit obtížného hmyzu

Komáři, mouchy, můry a další létající hmyz může být doma hodně nepříjemný. V noci nás budí bzučením, případně nás i pokouše. V letních měsících je to nejhorší. Jak se tedy obtížného hmyzu elegantně zbavit? Základní ochranou jsou sítě proti hmyzu v oknech, aby se hmyz dovnitř vůbec nedostal. Když nemáte sítě, pak jsou zde i další varianty, různé lapače hmyzu, odpuzovače do zásuvky a jiné.

Sítě proti hmyzu

Základem je hmyz do domu nepustit. K tomu jsou nejlepší hlavně v létě sítě proti hmyzu. Insekticidní sítě mohou být v oknech i třeba v balkónových dveřích. Je to jednoduchá, levná a účinná ochrana. Navíc instalace sítí je úplně jednoduchá a zvládne ji prakticky každý. I u sítí proti hmyzu můžete vybírat z různých typů i designů (klidně v barvě dřeva).

 

Pojďme se podívat na nejčastější typy sítí proti hmyzu:

  • Pevné sítě s hliníkovým rámem. Tato varianta je vhodná do všech oken včetně atypických. Sítě jsou obvykle vyrobeny ze skelných vláken, hliníku, nerezu či polyesteru. Rám pak může být v různých barvách, třeba ve stejné barvě jako máte rámy oken.

  • Rolovací sítě. Rolovací sítě proti hmyzu fungují podobně jako rolety. Namotávají se na hliníkové hřídele s pružinou a jejich ovládání je velmi jednoduché.

  • Posuvné sítě. Tyto sítě proti hmyzu jsou ideální pro balkónové dveře a velká francouzská okna. Posouvají se totiž po dolních a horních kolejnicích. Hodí se tak na frekventovaných místech, jako jsou třeba dveře na terasu.
 
Mezi další typy sítí proti hmyzu patří plisované (shrnovací) sítě proti hmyzu nebo sítě s magnetem či suchým zipem. Sítě proti hmyzu si můžete pořídit rovnou s novými okny nebo si je pak nechat vyrobit dodatečně.
 

Lapače hmyzu a odpuzovače

Lapače hmyzu mají různé podoby, ale stejný cíl. Jsou to pasti na nejrůznější hmyz. V dnešní době už moc nefrčí klasické mucholapky (i když i takové seženete), ale spíše elektrické lapače hmyzu. Nejoblíbenější jsou pak elektrické lapače s mřížkou, případně elektrické sací lapače. Všechny tyto lapače hmyz nalákají, zachytí a hmyz poté uhyne.
 
Další variantou jsou odpuzovače hmyzu, které hmyz nezabíjí, ale odpuzují. Zase existují elektrické odpuzovače, které se dají do zásuvky a vypouštějí toxickou látku. Dlouhodobě však nejsou příliš doporučované. Můžete si koupit také ultrazvukové odpuzovače, které lidem neškodí.
 

Babské rady proti hmyzu

Už naše babičky řešily, jak se zbavit obtížného hmyzu. Používaly přírodní odpuzovače, což znamenalo, že dávaly na parapet do misky třeba skořici, levanduli nebo hřebíček, což lidem voní, ale komáry to odpuzuje. Komáři nemají rádi ani česnek, proti mouchám zase funguje svařený ocet. Babičky používaly i klasické mucholapky, ale v dnešní době už se nám mrtvé mouchy nad stolem nejeví moc příjemně.
08.08.2023 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444