Jak se řeší rohové prvky u přírodního kamene

Přírodní kámen patří mezi nejčastější materiály ke zvelebování našich zahrad a okolí domu. Důvod je prostý. Na nic si nehraje, víme, co od něj čekat a umíme ocenit jeho vlastnosti. Přírodní kámen nabízí širokou paletu barev a struktury, je nadčasový, vyniká dlouhou životnostní a odolností. Je ceněný mezi architekty pro jeho variabilní použití. Díky kamenným prvkům, se kterými snadno obložíte i rohy, se můžete pustit do jakéhokoliv projektu.

Rohy řezané pod úhlem 45° z přírodního kamene

Rohy řezané pod úhlem 45° dodávají kamenným prvkům dynamiku a zajímavost, využívají se ve více různých aplikacích:

Podlahy a dlažba: Kamenné dlaždice s rohy řezanými pod úhlem 45 stupňů jsou populární volbou pro moderní interiérové designy. Tento typ řezu umožňuje vytvoření zajímavých vzorů a geometrických motivů, které přidávají do místnosti dynamiku.
 
Stěnové obklady: Řezané rohy pod úhlem 45 stupňů mohou být využity i při obkládání stěn v koupelnách, kuchyních nebo obývacích prostorech. 
 
Kamenné obklady venkovních prostor: Kamenný obklad využijete i pro terasy, chodníky nebo okolí bazénů. Díky své odolnosti a modernímu vzhledu jsou rohy řezané pod úhlem 45 stupňů oblíbenou volbou pro venkovní prostředí.
 
Stavební prvky: Rohy řezané pod úhlem 45 stupňů mohou být také využity k vytvoření architektonických prvků, jako jsou schody, parapety nebo sloupky. 
 
V každém případě je důležité při práci s rohy řezanými pod úhlem 45 stupňů vzít v úvahu jak estetiku, tak také technické aspekty, jako je například pevnost kamene a jeho schopnost odolat vnějším vlivům. Takový kamenný prvek může být výrazným prvkem designu a architektury a přinést do prostoru zajímavý a moderní vzhled.
 

Produkt vhodný pro tento typ rohu:

Přírodní štípaný kámen pískovec NELA
 

Skládané rohy z přírodního kamene

Skládané rohy z přírodního kamene jsou dalším zajímavým prvkem v architektuře a designu, který přináší unikátní estetický efekt. Tento koncept spočívá v uměleckém aranžování kamenů tak, aby vytvářely dojem složených, často nestandardních tvarů, jako jsou oblouky, spirály nebo jiné geometrické útvary. Skládané obklady se instalují na zeď po jednotlivých kusech. Každý jednotlivý kámen má jinou výšku, šířku i délku. Kameny jsou ve výrobě řezány pouze ze zadní strany, tudíž mají rovnou plochu, kterou jsou lepeny na zeď. Hrany jednotlivých kusů mají přírodní vzhled bez řezu a můžeme tak snadno vytvořit rohové prvky.

 

Jak mohou být skladby rohů z přírodního kamene využity:

Sochařství: Umělci často využívají skladby rohů z přírodního kamene k vytváření soch a plastik, které mohou být umístěny venku i uvnitř budov.
 
Kamenné zídky a ploty: Skládání kamenů do neobvyklých tvarů může být využito při stavbě kamenných zídek nebo plotů. To může dodat zahradě nebo venkovnímu prostoru osobitý charakter a zvýraznit jeho přirozenou krásu.
 
Architektonické prvky: Skládané rohy z přírodního kamene mohou být také použity jako dekorativní prvky v architektuře budov, jako jsou například okenní parapety, sloupky nebo ornamenty na fasádě.
 
Kamenické umění: V tradičním kamenictví se často využívá skládání kamenů k vytváření složitých struktur, jako jsou například oblouky, klenby nebo vodní fontány.
 
Skládání rohů z přírodního kamene je proces, který vyžaduje jak technickou zručnost, tak uměleckou představivost. Umělec nebo architekt musí pečlivě vybírat kameny podle jejich tvaru, barvy a textury a pak je kombinovat tak, aby vytvořily harmonický a esteticky příjemný celek.
 
Rohy těchto obkladových kamenů děláme překládáním. Při instalaci skládaných obkladů je potřeba dodržovat jednotlivé řady, které procházejí celou délkou obkládané plochy. V jednotlivých řadách na rozích vždy jeden kámen předsadíme a druhý zarovnáme s hranou rohu. Na obrázku níže je tento postup vidět ve třech řadách. Zeleně vyobrazené hrany zůstanou pohledové.
 

Produkty vhodné pro tento typ rohu:

 
 

Rohové kusy pro pokrytí rohů ve stěnách a sloupech

Pokrytí rohů ve stěnách a sloupech posiluje konečný výsledek a dává pocit budovy kompletně postavené z kamene. 
 
Kamenný obklad RockFace neboli také skalní obklad vytváří dojem, že je stěna postavena z velkých kusů kamene. Kamenný obklad je vhodný pro různé styly a prostředí, od moderních až po tradiční, od venkovských až po městské.
 

Produkt vhodný pro tento typ rohu:

03.04.2024 | PR
  • HANESTONE s.r.o.

    Společnost Hanestone s.r.o. se specializuje na prodej přírodního štípaného kamene, který nachází využití jako obkladový kámen, kamenné dlažby, chodníky, suché zídky, okrasné solitérní kameny nebo šlapáky. Mezi nejoblíbenějšími typy kamene patří pískovec, porfyr, balkánská rula, travertin, ale v nabídce najdete také vápenec, andezit nebo břidlici.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444