Jak se nespálit při žádosti o kotlíkovou dotaci

Specializovaní poradci zabývající se energetikou pomohli s vyřízením více než tisíce žádostí o kotlíkovou dotaci. Následující rady díky tomu vycházejí přímo z osobních zkušeností.

1. Jednejte včas

S přípravou žádosti o kotlíkovou dotaci neotálejte a pokuste se ji řešit s předstihem.  Rozhodně nečekejte na to, až bude zahájen příjem žádostí. Dotace totiž mohou být vyčerpány i v řádu několika vteřin. 

Včasným řešením si naproti můžete pojistit služby specialisty, který vám pomůže žádost připravit. Mějte na paměti, že zájemců o kotlíkovou dotaci je skutečně mnoho a tito specialisté budou těsně před oficiálním příjmem žádostí dosti vytíženi. 

2. Zvolte si kvalitní tepelné čerpadlo

Šetřit na nákupu tepelného čerpadla se nevyplácí. Je třeba si uvědomit, že se jedná o investici, která se vám v budoucnu vrátí v podobě nižší spotřeby energie, dlouhé životnosti i nízké poruchovosti. Využijte proto svoji kotlíkovou dotaci ke koupi opravdu kvalitního a co možná nejúspornějšího tepelného čerpadla

3. Nejednejte ukvapeně a obraťte se na specialistu

Ve snaze vyhnout se chybám, které by mohly vyřízení vaší žádosti fatálně ovlivnit, využijte služeb specializovaných firem, které se dotacemi přímo zabývají. Mají totiž k dispozici více potřebných informací, a především i zkušeností. Seznámí vás se správnou podobou příslušné faktury, tak aby byla plně uznatelná, kompletní a hlavně proplacená, a v neposlední řadě dokážou díky robotům podat vaši žádost elektronicky, a to v nesrovnatelně rychlejším čase. 

4. Pamatujte na fotodokumentaci

Předtím než se starého kotle definitivně zbavíte, nezapomeňte, že si musíte obstarat jeho revizi, doklad o ekologické likvidaci, a hlavně kotel řádně nafotit dle daných předpisů. Opět se vám bude v tomto případě hodit pomoc odborníka, jelikož požadavky úředníků se mírně liší v závislosti na příslušném kraji a riziko nevratných chyb se tak jednoznačně zvyšuje. 

Pokud se tedy chcete vyhnout stresu a nechtěným obstrukcím, začněte řešit žádost o kotlíkovou dotaci včas a obraťte se specializovanou poradenskou společnost. Zajistíte si tím nejen kladné vyřízení vaší žádosti, ale především dlouhotrvající teplo za nízkou cenu.
23.03.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444