Jak pečovat o lavičku na lenošení

Soutěž

Lenošíte rádi na zahradní lavičce, ale je za ta léta už dost oprýskaná? Na nic proto nečekejte a pusťte se do její renovace. Lavičku během zimních měsíců většinou neuklízíte a tehdy dostává její povrch nejvíce zabrat. Každoroční drobná péče dokáže prodloužit její životnost i o několik let. Díky novinkám značky Luxol můžete lavičce navíc dodat trendy odstíny, které jistě oceníte.

Abyste mohli i několik dalších let lenošit na své oblíbené zahradní lavičce, je potřeba jí věnovat trochu péče. Naprasklá či uhnilá prkna vyměňte a vypadané či povylezlé šroubky znovu zašroubujte. Starý nátěr vybruste smirkovým papírem, pak předmět zbavte prachu i dalších nečistot.

Nový nátěr nanášejte kvalitním štětcem či lazurovacím válečkem vždy ve směru vláken dřeva. Pro vytvoření dlouhodobé ochrany aplikujte alespoň 2 vrstvy, mezi kterými předmět vždy lehce přebruste.

Díky letošní novince Luxol Dekor dodáte lavičce trendy vzhled. Jde o krycí olejovou lazuru na vodní bázi, která je vhodná jak do interiéru, tak i exteriéru. Lazura zachovává viditelnou strukturu dřeva a vybírat můžete celkem z 10 trendy odstínů. Luxol Dekor chrání dřevo proti UV záření a dodává mu matně saténový vzhled. Lazura zajišťuje vysokou přilnavost nátěru, mechanickou odolnost a je rychleschnoucí.

Pokud se rozhodnete lavičce dodat „starodávný nádech“, vyzkoušejte tenkovrstvou olejovou lazuru Luxol Originál Vintage, která zajišťuje komplexní ochranu dřeva ve zcela nových trendy odstínech. Mezi hlavní benefity patří zvýšená vodoodpudivost, mechanická odolnost, vysoká přilnavost dalšího nátěru, hluboká penetrace a rovnoměrné rozptýlení pigmentu. Díky minimálnímu zápachu a rychlému schnutí se hodí i do interiérů.

bydlinek
Soutěž o 5 balíčků s výrobky pro péči o zahradní nábytek
Pět z vás se může těšit na balíčky, které obsahují 2x Luxol Dekor (pastelově modrá) + 2x Luxol Originál Vintage (stříbrný smrk). Stačí odpovědět na soutěžní otázku, kterou naleznete v níže přiloženém formuláři, a mít štěstí při losování.

Správnou odpověď a více informací najdete na www.luxol.cz.
Soutěž trvala do 15. července 2018. Výherci: Martina Škaroupková, Katka Vítková, Hana Langová, Petr Chudý, Anna Kličková
11.07.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444