Jak na vikýře?

Jak citlivě sladit vikýř se zbytkem stavby?

Vikýře byly vždy vnímány jako výrazný architektonický prvek. Pokud jsou, zejména při dodatečných vestavbách řešeny bez vazby na fasádu a okna budovy, mohou ovšem představovat nežádoucí zásah do celkového vzhledu domu. S boomem půdních vestaveb v posledních desetiletích takových příkladů v ulicích našich měst i obcí přibylo. K vidění jsou ale i citlivě projektovaná a kvalitně provedená řešení.


Ke kvalitně provedeným řešením patří plechem opláštěné vikýře. Vikýře válcové, sedlové, pultové, motýlové, valbové nebo celé vikýřové řady kryté materiálem RHEINZINK s přírodním "leskle válcovaným" nebo "předzvětralýmPRO" povrchem dokáží vykouzlit žádaný estetický efekt.  Jejich velkou výhodou je fakt, že v mnohotvárnosti klasické a moderní střešní architektury a v kombinaci s taškami, břidlicí nebo jinou krytinou se materiál RHEINZINK dokáže svojí neutrální barvou přizpůsobit nebo naopak vytvořit příjemný kontrast. A díky ohebnému a výborně tvarovatelnému materiálu RHEINZINK - měkký zinek lze docílit dokonalého napojení vikýře na skládanou střešní krytinu.


Více si přečtěte v následujícím článku – Aby vikýř ladil.

 

O realizaci vikýřů do půdních obytných prostor pojednává kniha Vikýře nakladatelství Littera.

04.02.2010
  • RHEINZINK ČR s.r.o.

    RHEINZINK - výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní materiál s dlouhou životností bez údržby, bez nátěrů. Ekologický materiál je ohleduplný k životnímu prostředí. Řešení bez rizika: technické poradenství zdarma.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444