Jak na čistou vodu v bazénu? Soutěžte o nové produkty bazénové chemie SAVO

Každý majitel bazénu dobře ví, že pouhým napuštěním vody starost o něj nekončí. Kvalitu vody v bazénu ovlivňuje po celou koupací sezónu mnoho faktorů. Kromě větviček ze stromů a pylů vám do něj může zavítat mnoho nezvaných návštěvníků, na které je jakákoli filtrace krátká. Jaké jsou nejčastější problémy a jak si s nimi poradit?

Celosezónní údržba 

Péče o bazénovou vodu během sezóny není složitá, ale nesmíte na ni zapomínat. Pokud se o vodu budete starat pečlivě, vaše vynaložené úsilí se vám vrátí v podobě průzračné vody. Starost o bazén neopadá ani v případě, že vlastníte bazén vnitřní. Tak i tak se na jeho stěnách i dně objevují usazeniny, o které se postará vhodně zvolená bazénová chemie. Její používání neznamená pouze čistou vodu, ale především její zdravotní nezávadnost. Abyste zbavili bazénovou vodu mikroorganismů a eliminovali růst řas, použijte chlorové tablety Savo pro celosezónní dezinfekci a údržbu bazénové vody.
 

Jakou hodnotu pH by měla voda mít?

Hodnota pH je ukazatelem stupně kyselosti nebo zásaditosti vody. Pohybuje se v rozmezí mezi 1 až 14, kdy hodnoty pod 7 značí kyselou reakci a hodnoty nad 7 reakci zásaditou. Ideální hodnota pH bazénové vody by měla být v rozmezí mezi 7,1 až 7,5. Pro majitele bazénu je hodnota pH nejdůležitějším ukazatelem, který je rozhodující pro funkčnost bazénové chemie. Nesprávná hodnota pH může mít za následek růst řas a další nežádoucí stavy vody. Chcete-li mít jistotu, že používaná bazénová chemie pracuje na 100 %, pravidelně hodnotu pH kontrolujte a v případě potřeby ji upravujte novinkou pro letošní sezónu, kterou jsou přípravky Savo pH+ či Savo pH-. Vybraný přípravek rozpusťte v nádobě s vodou a aplikujte do bazénu.

 

Jak se bránit rozmnožování řas?

Díky prachu, větru a dešti se vám mohou do vody velice snadno dostat spory řas a pak už je o jejich rozmnožování postaráno. Pokud zjistíte, že se jim ve vašem bazénu začalo dařit, okamžitě zasáhněte!

Řasy mohou způsobit zažívací problémy, kožní reakce či spustit projevy alergie. Zvyšte skokově koncentraci chloru pomocí přípravku Savo Chlor šok, který řasy a veškeré mikroorganismy zahubí a zabrání jejich dalšímu růstu a množení. 
 

Když se vám nezdá barva vody

Dodržujete všechny zásady, které mají udržet vodu průzračně čistou, ale i přesto je kalná, bílá, zelená nebo hnědá a zapáchá? Tyto problémy mohou mít několik příčin. Jedním z důvodů může být vysoký obsah minerálů či příliš vysoké pH vody v bazénu. Nepanikařte, ne vždy je třeba všechnu vodu vypouštět a napustit novou, ale postupujte dle následujících kroků. Nejprve zkuste změřit hodnotu pH vody. Pokud je v pořádku, vyzkoušejte vyšší koncentraci chloru a nepřetržitě ji filtrujte alespoň 24 hodin. Jestliže ani to nepomůže, problém může být v drobných nečistotách. Chlor sice zabije vše, co ve vodě žije a filtrace odstraní nečistoty, ale pouze ty, které jsou větší než 15 mikronů. Všechny menší ve vodě zůstávají a ta se pak kalí. Pro drobné nečistoty zvolte Savo Vločkovač či Savo Projasňovač, které tyto nečistoty obalí a vytvoří z nich shluky, které pak má filtrace již šanci bez problémů zachytit, nebo se usadí na dně bazénu a vy je pak můžete vysát.
 

EXTRA TIP!

Savo letos přichází s novou řadou bazénové chemie, díky které je každý problém dopředu vyřešen! Na celosezónní údržbu jsou tu Savo Chlorové tablety, na problémy s pH je tu Savo pH+ a Savo pH-, na problém s řasami je tu Savo Chlor Šok, pro okamžitý zásah oblíbené Savo Originál a pro odstranění drobných nečistot Savo Vločkovač a Savo Projasňovač. Díky Savu si letos užijete více bezstarostné zábavy v blankytně čistém bazénu.

bydlinekSoutěžte o produkty bazénové chemie SAVO
Stačí správně odpovědět na níže připojenou otázku. Nápovědu hledejte na www.savo.eu.
Tři výherci budou odměněni produkty bazénové chemie Savo.
Soutěž trvala do 13.7.2017. Výherci: Věra Juříková, Jana Skákalová, Zdenka Vojtíšková

Používejte biocidy bezpečným způsobem. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku.
21.06.2017 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444