Ingredience 1 kg dobře odleželého předního hovězího bez kosti 2 plechovky konzervovaných rajčat (nebo 4 zralá rajčata a lžíce rajského protlaku rozmíchaná v šálku vody) 1 velká cibule 4 stroužky česneku 1 sklenka červeného vína 50 ml olivového oleje špetka skořice 4 hřebíčky sůl mletý pepř strouhaný sýr na posypání (volíme sýry výraznější chuti, z řeckých např. kefalotíri, ale vhodný je i parmezán) |
Postup V kastrolu s dostatečně širokým dnem na rozehřátém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso, které prudce opečeme dohněda. Přidáme pokrájená rajčata, víno, utřený česnek, trochu pepře, sůl, skořici a hřebíček. Zatímco opečení masa má proběhnout rychle, aniž by maso stihlo pustit šťávu, nyní přijde na řadu pomalé dušení pod pokličkou. Občas promíchám, je-li třeba, podlijeme malým množstvím horké vody. Když je maso měkké, vyjmeme hřebíček a podáváme s těstovinami, těstovinovou rýží nebo rýží. Na talíři posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |
Máte rádi řeckou kuchyni? Zkuste další oblíbené recepty:
Rajský pilaf s masem
Citronové brambory
Musaka
Rajský pilaf s masem
Citronové brambory
Musaka