Holističtí strukturalisté v Podolí

Netradičním způsobem je představen moderní nábytkový design v kontextu soudobého umění v novém showroomu, otevřeném v rezidenční čtvrti pražského Podolí nedaleko nepřehlédnutelné budovy pražské vodárny.

Studio se zaměřuje na komplexní služby, které klient nalezne především ve spojení architektů a výtvarných umělců s nábytkářskou firmou. Architektonické studio Kraml a Brandner Architekti se dlouhodobě specializuje na individuální projekty rodinného a rezidenčního bydlení včetně návrhů interiérů. Zpracovaný návrh vybavení bytu či domu je vždy celistvě pojatým originálním autorským dílem. Tím se liší od mnoha jiných studií, která nabízejí nábytek a další vybavení z katalogů převážně zahraničních výrobců. Klient si tak volí osobitou a ojedinělou kombinaci materiálů a povrchů vycházející vstříc konkrétním podmínkám jeho obydlí. Interiéry realizuje moravská nábytkářská firma BD-Bzenec, známá využitím přírodních materiálů z vlastních zdrojů.

 

Jedná se o tzv. biodesku, dřevěný vrstvený materiál, vyznačující se nejen pevností a tvarovou stálostí, ale hlavně zajímavou strukturou v řezu desky, která je pro ni nejvíce charakteristická. Své estetické uplatnění nalézá tento materiál při zhotovení nábytku i dveří.

 

Stále častěji se součástí interiéru stávají kromě obligátní high-endové audio techniky také výtvarné artefakty. Renesanci tradičního spojení architektury, designu a umění vychází studio vstříc nabídkou moderních fotografií Vasila Stanka a dřevěných či kamenných plastik Lubomíra Čermáka nebo Táni Vejdovské.

 

Právě z těchto důvodů směřují do nového studia kroky náročné klientely, která hledá v jeho holistickém přístupu naplnění svých představ o současném bydlení.

15.09.2006 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444