Garážová vrata - na co před koupí myslet

Pořízení garážových vrat není úplně levná záležitost. Navíc by měly sloužit desítky let, tudíž se sluší dobře zvážit jejich výběr. V dnešní době lze uvažovat o spoustě typů garážových vrat a jejich různých provedeních. Před jejich nákupem je dobré si ujasnit některé základní věci. V tomto článku se tedy podíváme, na co myslet před koupí garážových vrat.

Jaký typ garážových vrat zvolit

První a základní otázka směřuje na typ garážových vrat. Je třeba myslet hlavně na jejich otevírání, a kde budou zabírat místo. Neméně důležitá je úvaha, jak má garáž vypadat a co s ní uživatel zamýšlí. Nejčastěji se pořizují sekční garážová vrata, která zajíždějí pod strop garáže. Můžete však zvolit i jinou variantu – výklopná vrata (zajíždějí pod strop), rolovací vrata (prostorově nejméně náročné řešení), klasická dvoukřídlá vrata aj. 

Materiál, design a sladění se zbytkem domu

Když máte vybraný typ vrat, budete řešit jejich velikost a vzhled. Velikost je jasně daná stavebním otvorem garáže, design už je na vás. K výrobě garážových dveří se používají různé pevné materiály (ocel, laminát, dřevo, hliník, sklo, zinek, měď a jiné kovy). Výsledná vrata jsou pak často jejich kombinací. Důležitější než materiál pro vás však bude nejspíše jejich barva a design.

V tom máte možnost opravdu širokého výběru. Vrata mohou být v dekoru dřeva, mohou být jednobarevná i vícebarevná, nejlepší však je, když garážová vrata ladí se zbytkem domu. S fasádou, s okny, se vstupními dveřmi nebo i s plotem. 


Tip: Pokud tápete, jak sladit barvu vrat s fasádou a zbytkem domu, přečtěte si pro inspiraci článek: Garážová vrata prostě musí ladit.

Doplňky k vratům

Při výběru garážových vrat narazíte také na možnost objednat si i praktické doplňky. Mezi oblíbené doplňky k vratům patří například průchozí dvířka, která se dají otevírat nezávisle na vratech, druh ovládání garážových vrat, speciální zabezpečení vrat, maják na vrata, nebo možnost průhledného „okna“ zabudovaného ve vratech kvůli přístupu světla.

Cena garážových vrat

Pro většinu z nás je důležitým faktorem i cena garážových vrat. Samozřejmě, že všichni chtějí kvalitní vrata za co nejnižší cenu. Když si projdete nabídky konkrétních výrobců a jednotlivých typů garážových vrat, uvidíte, že jsou zde celkem značné rozdíly. Jak už bylo zmíněno, nejoblíbenější a nejprodávanější jsou jednoznačně sekční garážová vrata, která zajíždějí pod strop.

Výběr garážových vrat je ideální konzultovat s férovým odborníkem. Vyberte si firmu, která nabízí široký výběr a ideálně také provozuje kamennou prodejnu. Zajděte tam a proberte své možnosti. Taková návštěva vám dá více než samostudium na internetu.
25.02.2020 | PR
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444