Fotovoltaika je dnes výhodnější než kdykoliv dřív

Vlivem mnoha událostí enormně narostly ceny plynu a elektrické energie. Není divu, že každý z nás zjišťuje možné cesty, které by vedly alespoň k částečné úspoře. Řešením je jednoznačně vlastní zdroj energie.

Společnost GIENGER si uvědomuje, že fotovoltaika patří mezi snadno dostupné zdroje energie. Fotovoltaické elektrárny si nechávají instalovat firmy, domácnosti v rodinných domech a dokonce už i celé bytové domy. Výhod je několik. Stát přechod na fotovoltaiku podporuje dotacemi Nová zelená úsporám, se kterými může žadatel ušetřit až přes 200 000 Kč. Návratnost investice se vlivem zdražení energií rapidně zkrátila. Čím dražší elektřina z veřejné sítě, tím rychleji se vám investice vrátí. Životnost fotovoltaických panelů se naopak prodlužuje, záruka už běžně dosahuje kolem 20 let.

Buďte soběstační a nezávislí
Fotovoltaická elektrárna, kterou umístíte na střechu vašeho domu, šetří váš rozpočet vždy, kdy je možné zachytit sluneční záření. Elektřinu vyrábí zdarma a postupně navrací investované náklady. Fotovoltaické panely nemusí být pouze zdrojem výroby elektrické energie, ale lze je používat i k vytápění či ohřevu vody. Jednoznačně platí, čím více využití pro solární energii najdete, tím více ušetříte.

Díky bateriím, kterými jsou hybridní fotovoltaické systémy stále častěji doplňovány, lze energii ze slunečního záření využívat i ve chvílích, kdy slunce právě nesvítí – tedy např. večer, ve dnech, kdy je zataženo apod. Dům je také schopen čerpat uloženou energii z baterie pro nejdůležitější spotřebiče v domácnosti. Baterie zabezpečí provoz základních spotřebičů v domě v případě výpadku proudu. 
 

Buďte ohleduplní k přírodě

Majitelé rodinných domů mohou s pomocí nejrůznějších opatření a instalací alternativních zdrojů energií snížit energetickou náročnost svých obydlí až o dvě třetiny. Přidanou hodnotou je příspěvek k udržitelnosti životního prostředí. Solární energie je totiž tzv. zelená, při její výrobě nevznikají žádné spaliny. Slunce svítí zdarma
 
Instalace je nenáročná a není třeba nijak zasahovat do samotné stavby. Obsluha panelů je naprosto nenáročná a kromě pravidelných servisních prohlídek se není třeba o nic starat. Solidní dodavatel fotovoltaiky každému žadateli rovnou nabídne vyřízení státní dotace Nová zelená úsporám. 
 
07.02.2023 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • GIENGER spol. s r.o.

    GIENGER spol. s r.o. je součástí silné evropské obchodní GC SKUPINY, jejíž aktivity jsou zaměřeny na velkoobchodní činnost v oboru TZB – topení, sanita, instalace, klimatizace, větrání a elektro. Holding GC SKUPINA tvoří v roce 2016 celkem 8 společností.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444