Dlažby roku 2017: Velké formáty, vzhled dřeva a bezespárové provedení

Velkoformátová dlažba 300x100cm, Foto: RIVESTI

Velkoformátová dlažba 300x100cm, Foto: RIVESTI

Jaké trendy jsou v oblasti dlažeb a obkladů? Zeptali jsme se v koupelnovém studiu RIVESTI, které se zaměřuje výhradně na netradiční obklady od renomovaných italských výrobců.

Velké formáty jako hlavní trend

Tím největším hitem jsou jednoznačně velkoformátové obklady. Nejčastěji žádané jsou obklady ve vysoce moderních přírodních odstínech, v tradiční bílé a šedé barvě. Zákazníci si oblíbili také dekory ve vzhledu mramoru, kamene nebo betonové stěrky. Na základě poptávky – mít koupelnu veselejší -  se na trhu začínají objevovat i barevné velkoformátové obklady. RIVESTI nabízí formáty od 3 x 1 metr v tloušťce 3,5 – 8 mm, kdy zákazník dosáhne plochy téměř beze spár. Povrch bývá matný nebo lesklý. Pokládka je samozřejmě odborně náročnější, ale tu vám RIVESTI zajistí.

Velkoformátové obklady mají hned několik výhod. Díky jejich velikosti za kuchyňskou linku postačí třeba pouhý jeden kus. Díky bezespárovému provedení zajistíte perfektní čistotu a nemusíte se bát ani toho, že by mohla prosáknout voda.

Dlažba, nebo dřevo?

Dřevo je nestárnoucí klasikou. Od pořizování dřevěné podlahy, která vyžaduje náročnou údržbu, vás však mnozí podlaháři budou odrazovat. Doporučujeme dlažbu v imitaci dřeva, která se svou strukturou, póry a barevným zpracováním tolik podobá skutečnému dřevu, že je od sebe nikdo nerozezná.

Dlažby v imitaci dřeva byly poprvé uvedeny na italském a španělském trhu, odkud je na český trh dováží i firma RIVESTI. Od dávných formátů dlaždic 15 x 60 cm se díky modernizaci linek a všech technologií nyní používá nejčastěji slinuté dlažby v imitaci dřeva ve formátu 20 x 120 cm či 20 x 90 cm. Tyto rozměry nejvíce připomínají dřevěnou prkennou podlahu. V současných novinkách jsou i dlažby v imitaci dřeva v délce 180 a 240 cm. Tento styl dlažeb je doporučován také pro terasy či okolí bazénů ve 2 cm tloušťce, určené pro pokládku bez lepení. Ideální je opět obdélníkový formát např. 30 x 120 cm.
 

Netradiční plastické obklady 

Hitem v oblasti obkladů jsou plastické 3D obklady v bílé nebo béžové barvě. Díky svému jedinečnému reliéfnímu povrchu ozvláštní jakýkoliv interiér. I tyto obklady je možné pokládat na minimální spáru a zachovat tak jednolitý vzhled. Dají se kombinovat jak s dlažbou ve vzhledu dřeva, tak i betonu.
 

Venkovní dlažby pokládané bez lepení 

Pokládka venkovní dlažby s sebou nese několik důležitých doporučení i rizik, mezi která patří například nežádoucí odskakování dlažby. Odborníci doporučují systém pokládky na plastovou podložku z polypropylénu, který vykazuje dlouhou životnost a je recyklovatelný. Díky tomuto systému se odskakování dlažby vyvarujete. Kromě již standardního formátu dlažby 60x60 cm, jsou ideální pro terasy a okolí bazénů dlažby ve vzhledu dřeva s formátem 30x120 cm. Dlažby jsou automaticky protiskluzové, mrazuvzdorné a především téměř bezúdržbové. Tyto dlažby je možné pokládat volně i do štěrku či na trávník. 
 

Umyvadla vyrobená z dlažby

Že se dlažba nehodí pouze na zem, vás přesvědčí RIVESTI. Představili totiž designovou novinku - zakázkově vyráběná umyvadla ze třech typů dlažeb v různých rozměrech. Z dlažby je dále možné vyrobit pracovní desky kuchyňské linky a sjednotit tak například povrch linky s dlažbou na podlaze.
Více se dozvíte na www.rivesti.cz.
16.05.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444