DesignFest 2006

Jeden z prezentovaných designů - židle Nova Petra Šebely

Jeden z prezentovaných designů - židle Nova Petra Šebely

Všem, které zajímá svět designu, je určen další ročník přehlídky krátkometrážních a středometrážních filmů o designu DesignFest 2006, který ve dnech 25.-27. října pořádá Design centrum ČR ve spolupráci s Brněnským kulturním centrem a dalšími partnery. Promítá se v brněnském kině ART vždy od 14.00 do 22.00, v přibližně dvouhodinových blocích, mezi nimiž jsou krátké přestávky.

Promítané snímky jsou domácí i zahraniční provenience, jde o dokumenty renomovaných autorů, studentské práce, portréty výrobků či tvůrců, zajímavé firemní prezentace, magazíny, pohledy do historie designu, setkání s legendárními osobnostmi, ale i talentovanými mladými tvůrci a studenty. Denně se diváci seznámí např. s ikonami designu jako je stohovatelná židle Panton dánského designéra Vernera Pantona, skútr Vespa, proslavený švýcarský armádní nůž nebo vůz Tatra 603, premiéru zde bude mít film Design by Tescoma o designérském studiu Tescoma, na programu je prezentace francouzské nábytkářské firmy Ligne Roset, portréty osobností jako Arne Jakobsen, bratři Bourullecové, Filipp Starck aj. S řadou zajímavých témat ze světa českého i světového designu se diváci seznámí také prostřednictvím několika dílů TV magazínu Designtrend připravovaným Design centrem ČR, které již od roku 1992 vydává rovněž stejnojmennou tištěnou revue.
Podrobnější informace o programu přehlídky DesignFest 2006 najdete na adrese http://www.designfest.cz/.
26.10.2006 | redakce Bydlení.cz
  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444