Dávkovač léků. Praktický dárek nejen pro seniory

Také každý rok marně přemýšlíte nad vánočními dárky? Co letos dárky pojmout ryze prakticky? Tipem na takový praktický dárek může být dávkovač léků, který ocení všichni, kteří se v množství léků ztrácejí nebo zkrátka jen potřebují mít přehled.

Léky ve skleničce, krabičce od sirek nebo ve víčku od PET lahve. I taková je realita. Existuje však mnohem efektivnější a přehlednější řešení. Dávkovač léků je užitečná pomůcka pro každého, kdo dlouhodobě užívá předepsané medikamenty nebo doplňky stravy. Zajistí přehled o dávkování i užití léků jak pro uživatele, tak pro pečující osoby
 
Dávkovač na léky v moderní tyrkysové barvě  
Dávkovač na léky v moderní tyrkysové barvě.
Prodává eshop.obzor.cz 

 

Berte léky včas a ve správném množství 

Léky si může člověk nachystat na následující dny, klidně i s týdenním předstihem. Stačí si vybrat vhodný dávkovač léků. Existují týdenní dávkovače s přihrádkami rozdělenými podle dnů v týdnu, ale také větší, rozdělený podle denních dob. To znamená, že pro každý den je speciální přihrádka na ráno, odpoledne a večer. Jednotlivá okénka jsou označena jednoduchými popisky či ikonami značící denní dobu.

Zapomínáme všichni, nejen senioři. Začteme se do knihy, necháme se pohltit zajímavým filmem, přijde návštěva… I mladší generace ve svém hektickém způsobu života mnohdy nemá čas a zapomíná na včasné užití léků nebo vitamínových doplňků. Dávkovač léků zabraňuje těmto chybám, usnadňuje tuto povinnost a snižuje riziko užití nesprávného množství léků.

Vhodný typ dávkovače pro každého

Dávkovače léků můžeme vybírat v několika velikostech, tvarech i barevném provedení.  Existují také kapesní varianty dávkovačů, které s sebou přibalíte do batohu na výlet.

Novinkou ze sortimentu dávkovačů na léky jsou týdenní dávkovače typ 07 v modré a žluté barvě. Tento typ týdenního dávkovače je rozdělený na sedm částí a svojí velikostí (140 x 30 x 20 mm) je vhodný i na cesty. Každý den se otevírá samostatně pomocí víčka, zatímco ostatní dny zůstávají pečlivě uzavřeny.

Dávkovače na léky v praktické velikosti  
Dávkovače na léky zajistí přehled o užívání léků nebo vitaminů  


Neváhejte a potěšte své blízké praktickým dárkem, který koupíte v lékárnách nebo online na www.eshop.obzor.cz
20.10.2023 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444