Cuketový zákusek chutně i zdravě

Chcete Vám nebo svým dětem připravit nepříliš těžký zákusek, který však bude zároveň dobře chutnat? Využijte v tomto období úrody cuket. Použijte jednoduchý recept a budete překvapeni, jak dobrý dezert získáte.


Ingredience
2 mladé nepřerostlé cukety
3 vejce
hrnek ořechů
kypřící prášek
vanilkový cukr
3/4 hrnku třtinového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
hrubá mouka
kakao
čokoláda na vaření
ztužený tuk
Postup
Cukety oloupeme a nastrouháme na jemno. Vložíme do mísy a přidáme 3 celá vejce, hrnek umletých ořechů (nebo kokosu) a vanilkový cukr. Dále přidáme hrnek a půl polohrubé mouky smíchaný s kypřícím práškem. Poté 3/4 hrnku třtinového cukru, půl hrnku oleje a na závěr 3 polévkové lžíce kakaa. Vše důkladně promícháme. Po promíchání vlejeme těsto do pekáče, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou, aby se buchta nepřilepila. Pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia. Buchta je upečená, když se těsto nelepí na špejli. Po vychladnutí buchtu polejeme čokoládovou polevou. Tu připravíme tak, že rozpustíme ve vodní lázni 2 tabulky čokolády na vaření s troškou ztuženého tuku. Zákusek vychladíme v lednici a můžeme servírovat.










Zákusek můžete na závěr ozdobit podle vlastní chutí například oříšky nebo mandlemi.
31.07.2019 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444