Ingredience 2 mladé nepřerostlé cukety 3 vejce hrnek ořechů kypřící prášek vanilkový cukr 3/4 hrnku třtinového cukru 2 hrnky polohrubé mouky hrubá mouka kakao čokoláda na vaření ztužený tuk |
Postup Cukety oloupeme a nastrouháme na jemno. Vložíme do mísy a přidáme 3 celá vejce, hrnek umletých ořechů (nebo kokosu) a vanilkový cukr. Dále přidáme hrnek a půl polohrubé mouky smíchaný s kypřícím práškem. Poté 3/4 hrnku třtinového cukru, půl hrnku oleje a na závěr 3 polévkové lžíce kakaa. Vše důkladně promícháme. Po promíchání vlejeme těsto do pekáče, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou, aby se buchta nepřilepila. Pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů Celsia. Buchta je upečená, když se těsto nelepí na špejli. Po vychladnutí buchtu polejeme čokoládovou polevou. Tu připravíme tak, že rozpustíme ve vodní lázni 2 tabulky čokolády na vaření s troškou ztuženého tuku. Zákusek vychladíme v lednici a můžeme servírovat. |
Cuketový zákusek chutně i zdravě
Chcete Vám nebo svým dětem připravit nepříliš těžký zákusek, který však bude zároveň dobře chutnat? Využijte v tomto období úrody cuket. Použijte jednoduchý recept a budete překvapeni, jak dobrý dezert získáte.