Těsto: 3 vejce 150 g (jemného) krupicového cukru 200 g másla + na vymazání 200 ml (polotučného) mléka 300 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového) špetka soli + 25 g kvalitního kakaa 100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné) 1 lžička mletého chilli Čokoládový krém na naplnění: 500 g mascarpone 300 g čokolády Mírně zchladlou rozpuštěnou čokoládu vmíchejte ručně do mascarpone, vznikne krém hladké konzistence. tmavá čokoláda na ozdobu |
Příprava Nejprve si umíchejte krém na naplnění. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao, čokoládu a chilli a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem. Těsto vlijte do vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy o objemu 1,5 l (délka 25 cm). Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až chlebíček vyběhne a bude propečený. Nechte ho trochu vychladnout, dvakrát rozkrojte napříč na poloviny, spojte čokoládovým krémem a nakonec ho ozdobte hoblinami z čokolády. |
Soutěž o kuchařku La Buchta
Zúčastněte se soutěže o designovou kuchařku La Buchta, udírnu nebo univerzální gril. Více informací najdete v článku: Podzim na talíři.
Soutěž trvá od 26. října do 23. listopadu 2016 do 12:00.