Co zvážit při výběru garážových vrat?

Garážová vrata musí splňovat praktická i estetická kritéria. Mají zajistit ochranu našeho majetku, být snadno ovladatelná a ladit s fasádou a typem rodinného domu. Co dalšího při výběru garážových vrat zvažujeme?

Vrata a jejich otevírání

Jako první nás budou zajímat možnosti otevírání garážových vrat, podle kterých rozlišujeme několik druhů vrat. Je velmi důležité zvážit, jaké otevírání vám bude vyhovovat, a příhlédnout také na prostor, který máte k dispozici.

Klevnějším variantám patří vrata dvoukřídlá, velmi náročná na prostor. Vyžadují místo před garáží i po stranách. Vhodnější řešení představují sekční nebo rolovací vrata. Sekční garážová vrata jsou složena z tzv. sekcí, které se pomocí systému vysouvají pod strop a nezabírají tak žádný prostor. Jsou vhodná do malých a středních garážových otvorů o rozměrech minimálně 2×2 metry a maximálně 5×5 metrů.

Rolovací vrata nevyžadují žádnou dodatečnou konstrukci pod stropem, montují se za stavební otvor či do stavebního otvoru nebo přímo před něj. Lze je dodatečně namontovat do každého otvoru bez dalších stavebních úprav. Své uplatnění najdou tam, kde jiné typy vrat nevyhovují.

Další typ otevírání představují posuvná vrata, která se zasouvají podél stěny garáže. Opět nevyžadují žádný prostor a navíc narozdíl od sekčních vrat umožňují pootevření a snadný průjezd s kolem nebo motorkou do garáže.

Aby vrata ladila

Garážová vrata by měla ladit s pojetím rodinného domu a jeho okolím. Společnost Univers nabízí vrata ve všech barvách podle stupnice RAL a v několika dekorech imitace dřeva. Nově představila garážová vrata s fólií Satin Grey v antracitovém odstínu. Tato fólie je natažena přímo na plech, působí luxusně a navíc zvyšuje odolnost proti otěru. Díky různým typům povrchů, designů a barev lze splnit individuální požadavky a vytvořit vrata na míru tak, aby vyhovovala typu rodinného domu i dispozičním možnostem.
 

Jak vrata ovládat

Vrata ovládáme buď ručně, nebo dálkově. Stále větší oblibě se těší vrata vybavená motorem pro dálkové ovládání, která poskytnou vyšší komfort a zaručí bezpečné otevírání. Nemusíte se obávat žádných nehod, elektronika motoru dokáže vyhodnotit případnou překážku v dráze vrat a bezpečně je zastaví. 
 

Nezapomeňte na vychytávky

Používáte garáž také k uskladnění jízdního kola nebo třeba zahradních potřeb? Abyste při každé návštěvě garáže nemuseli otevírat celá vrata, nechte si je vybavit integrovanými dvířky. Zabudované dveře zajistí dodatečný vstup do garáže i při zavřených vratech. Dvířka jsou velmi spolehlivá a obsahují dvojité těsnění po obvodu, takže je zachována vzduchotěsnost a tepelná izolace.
 

Důvěřujte českému výrobci

Garážová vrata jsou vyráběna těmi nejmodernějšími stroji v sídle společnosti Univers Tech s.r.o. v Kadani, v České republice. Společnost patří k nejvýznamnějším firmám v oboru, prodává cca 1000 vrat ročně do privátních i průmyslových prostor. Všechny součásti a díly vrat jsou podrobeny testům v souladu se světovými standardy. Výrobci dokážou vyhovět individuálním požadavkům zákazníka a rychle dodat vrata v různých rozměrech i barvách. Výhodou pořízení vrat od českého výrobce je rychlý servis a dostupnost náhradních dílů a doplňků.
17.10.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444