Co do koupelny?

Dnešní koupelny se staly místem, na jehož vybavení jsou kladeny nároky stejně vysoké jako třeba na vybavení kuchyně nebo obývacího pokoje. Pro řadu zaměstnaných lidí jsou dokonce tím nejdůležitějším prostorem v bytě: Dobré jídlo si přece jen můžete objednat, ale horká koupel v krásném prostoru, který je zároveň vlídným útočištěm, je nenahraditelná.

Do koupelny tak vlastně může patřit všechno, co je určeno k očistě a relaxaci, včetně skřínek, poliček, křesílek a nepřeberného množství drobností. Jedním z výrazných trendů je oddělit prostory pro sprchu a koupel, poskytuje to bohatší možnosti pro výběr vany – od samostatně stojících až po relaxační hydromasážní vany.
Obyčejná vana, zrcadlo a umyvadlo už tedy většinou zdaleka nestačí.  Zůstávají však tím, bez čeho se koupelna neobejde a pro výrobce  vybavení koupelen je jejich design většinou základem, od něhož se pak odvíjí design koupelnového nábytku, obkladů i doplňků.

Největším evropským výrobcem keramiky do koupelen je v současné době skupina SANITEC, která zahrnuje celou škálu výrobků renomovaných evropských značek.  Je to především společná značka  KOŁO, pod níž se prodává koupelnová keramika Nova, Nova Top, Nova Top Pico, Nova Top - Bez Barier, Nova Top Junior, Fantasia, Impuls a Aplauz, Panda, koupelnový nábytek, akrylové vany a vaničky do sprchových koutů, hydromasážní vany, sprchové kouty i vybavení koupelen pro zdravotně postižené. Skupina Sanitec nabízí také keramiku do koupelen firmy KERAMAG (Německo), sprchové kouty a vany KORALLE (Německo) a hydromasážní vany a sprchové kouty ALBATROS (Itálie).
S ohledem na handicapované osoby připravila skupina SANITEC nabídku „Bezbariérová koupelna“, která využívá nejen produkty Sanitec Koło, ale také výrobky firmy Lehnen. Nabízí hotové řešení vybavení koupelen pro osoby s omezenou pohyblivostí.


Moderní, účelná a vysoké estetické nároky splňující koupelna nemusí být nutně nedostupně drahá a od snů o komfortní koupelně vás nemusí odradit ani nedostatek prostoru. K cenově příznivým sadám patří např. program Panda  - zahrnuje výrobky, které umožňují libovolně zařídit každou koupelnu, i takovou, která vyžaduje jen drobné opravy a změny - například výměnu umyvadla, klozetu, vany nebo sprchového koutu.

Série Nova Top zase např. představuje do nejmenšího detailu propracovanou linii. Jde o standard nejvyšší kvality, vhodný k vybavení velkých i malých koupelen, protože obsahuje velmi širokou škálu prvků.
SANITEC nabízí na evropském i českém trhu nepřeberné množství výrobků, jimiž je možno zařídit jakoukoli koupelnu, ať už potřebujete šetřit penězi i místem nebo ať máte k dispozici velký prostor a ty nejvyšší nároky.  Ty bezesporu splní např. vysoce kvalitní stylová koupelnová keramika a nábytek KERAMAG nebo elegantní linie sanitární keramiky a nábytku série EGO z produkce KOLO a nespočetná řada dalších možností.
08.12.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444