Chystáte se na hřiště? Zkontrolujte jej po zimě

Ještě než naplno zahájíte sezónu na zahradě, zkontrolujte stav dětského hřiště. I když jste se důkladně věnovali jeho zazimování, mrazy mohly některé jeho části poničit.

Kdo na hřiště pamatoval před zimou, není na jaře překvapen

V minulém článku jsme vám doporučovali několik opatření, která je dobré provést ještě před zimou. Nejúčinnější formou ochrany dětského hřiště před tuhým zimním počasím je tlaková impregnace řeziva, která zajišťuje rovnoměrné ošetření dřeva do hloubky. Pokud jste dbali doporučení, nemusíte se obávat, že by zimní počasí ovlivnilo dřevěnou konstrukci dětského hřiště. 
 

Kontrola plastových částí především

I když jsou části dětského hřiště vyráběny z kvalitního, pevného plastu, odolného mechanickému namáhání i UV záření, pro vaši jistotu a bezpečí vašich dětí doporučujeme prohlédnout skluzavku, jestli během mrazů nepopraskala. Zkontrolute stav i dalších plastových částí, jako jsou volant, periskop, dalekohled a další interaktivní doplňky. 
 
 

Na co ještě nezapomenout?

Pozornost věnujte také madlům na přidržení nebo žebříku, horolezeckým úchytům na šplhacích stěnách a nezapomeňte ani na spojovací materiál - uvolněné šrouby a matičky, utáhněte, chybějící doplňte. Vlivem zimy dochází ke změnám ve struktuře terénu, do kterého je hřiště ukotveno, a tím pádem může dojít k uvolnění kotev. Specialista na dětské hřiště doporučuje zkontrolovat kvalitu ukotvení dětského hřiště. Pokud jsou v dopadovém prostoru pryžové dlaždice pro větší bezpečnost, prohlédněte i je. 
 
Je hřiště připravené na novou sezónu? Pak už ho zbývá jen důkladně omýt nebo osprchovat vysokotlakým čističem a s dětmi si užívat pěkných jarních dnů.
01.05.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444