Černá a bílá: Barvy Vánoc 2020

„Černá barva v interiérech vyvolává mnoho kontroverzí – z jedné strany je velmi elegantní a nadčasová, ze strany druhé může v přílišné míře působit depresivně. Faktem však je, že ji ve svých domech nebojácně používáme mnohem častěji. Objevuje se dokonce v tak neobvyklých prostorech, jako jsou koupelny, kuchyně a dokonce i ložnice," říká Marta Suchodolská, kreativní ředitelka Westwing CEE. Černá barva se může stát také barvou Vánoc. Inspirujte se.

Ani vánoční trendy v roce 2020 proto nemohly zůstat k černé barvě lhostejné. Jak ji tedy uvést do interiéru tak, aby potěšil vánoční jedinečností, útulností a elegancí? Marta Suchodolská, kreativní ředitelka Westwing CEE přináší 5 tipů, jak si pohrát s touto nelehkou, ale luxusní barvou.

1. Nebojte se černé

Ačkoli si tuto barvu možná nespojujete s Vánoci, rozhodně to neznamená, že se k Vánocům nehodí! Vyvarujte se však tzv. „total black look” - pokud si vyberete černý nábytek, zkombinujte jej s jasnými doplňky a textilem. Naopak černý vánoční strom bude vypadat nejkrásněji ve světlém interiéru.



2. Lesk je základ

Kombinujte černou s prvky, které se třpytí a odrážejí světlo -  toto magické spojení vnese do interiéru špetku luxusu. Jsem zastáncem kombinace černé se zlatou, ale velice „chic“ se budou společně prezentovat i černá se stříbrnou nebo s křišťálovým sklem.

3. Vsaďte na jednoduchost

Vánoční dekorace ve stylu Black & White jsou dokonalým řešením pro minimalisty - nahrazením tradiční slavnostní barevné palety černou znovu objevujeme svět klasických tvarů, materiálů a geometrie. Je to styl tak intenzivní, že ho pro cílový efekt stačí podávat jen v malých dávkách.

 

4. Soustřeďte se na jednu hlavní dekoraci

Černý stolní věnec nebo krásná černá hvězda visící v okně – proč ne? Černé ozdoby jsou nadčasové a některé z nich mohou úspěšně zdobit interiér i po Vánocích!

5. Udělejte první krok

Pokud máte rádi klasické svátky, ale zaujal vás černo-bílý vánoční styl, zkuste to nejdříve nanečisto. Začněte s méně formální událostí, například s předvánoční večeří nebo s malým posezením pro přátele. Garantuji, že tímto stylem uděláte na své blízké skvělý dojem.

21.12.2020 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444