Čalamáda z hub, paprik a cibule

Od čtenářky Jarmily jsme obdrželi recept na čalamádu, kterou si můžete dopřát k hlavnímu jídlu, ale i jen tak, samostatně.

Ingredience
1,5 kg hub
1 kg paprik
1 kg cibule  

Nálev:
3 l vody
6 dkg soli
1/2 l octa
30 dkg cukru
6 bobkových listů
20 kuliček nového koření
Postup
Očištěné, nakrájené houby povaříme krátce ve slané vodě. Papriku a cibuli jemně nakrájíme a smícháme s okapanými houbami. Uvaříme nálev ze 3 l vody, 6 dkg soli, 1/2 l octa, 30 dkg cukru, 6 bobkových listů, 20 kuliček nového koření. Horký nálev nalijeme na houbovou směs a necháme 24 hodin stát. 

Plníme do skleniček a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444