Byl jednou jeden sen

Dokonalá ložnice podle Mathieu Lehanneura

Představte si pokoj, ve kterém je vše koncipováno pro dokonalý, ničím nerušený spánek. Ať už jste jakkoliv unavení, zde si zaručeně odpočinete. Na základě lékařských studií vypracoval francouzský architekt Mathieu Lehanneur koncept Once upon a dream (byl jednou jeden sen), ve kterém i notorický nespavec usne jako šípková Růženka.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Základem konceptu je postel s nebesy, kde jsou všechny procesy naprogramovány tak, aby vytvořily podmínky pro pohádkový spánek.

Kapitola první: Závěsy se automaticky zatáhnou, pohádka o dokonalém spánku může začít. Člověk je vizuálně izolován od okolního světa a připravuje svou mentální projekční plochu na produkci snů.

Kapitola druhá: Teplota vzduchu dosahuje 19°C, optimální pro zdravý spánek.

Kapitola třetí: Postupně se stmívá. Osvětlení klesná ze 100 luxů na nulu.

Kapitola čtvrtá: Izolace od okolních zvuků. Tělo dosahuje optimální teploty pro spánek, je vizuálně i zvukově izolováno, noc může začít. Během určené doby spícího nic neruší, nastavené podmínky zaručí plnohodnotný odpočinek.

Kapitola pátá: Probuzení. Teplota vzduchu stoupne o dva stupně, osvětlění dosáhne během 15 minut hodnoty 2500 luxů. Po dokonalém odpočinku může začít nový den.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Mathieu Lehanneur koncipoval tento pokoj pro hotel Marc v Remeši, kam často přijíždějí hosté vyčerpaní časovými posuny. Pokoj zaručuje optimální podmínky pro obnovu a resynchronizaci fyzických i psychických sil. Architekt vycházel z lékařských výzkumů zaměřených na léčbu poruch spánku a chronické nespavosti.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Mathieu Lehanneur se zabývá architekturou a designem interiérů. Filozofií jeho tvorby je respektování přirozených rytmů živých organismů. Ve svých realizacích se snaží moderní technologie využít k vytvoření harmonického prostředí. Žije a tvoří v Paříži, vede studio specializující se na farmaceutický design.
Zdroj: www.leblogdeco.fr
Foto: Felipe Ribon
28.05.2010 | Hana Děcká

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444