Bulgur s kuřecím masem a syrovou mrkví

Bulgur lze připravovat jako teplý pokrm nebo jako salát v bezpočtu kombinací s nejrůznější zeleninou nebo například s kousky kuřecího masa.

Ingredience
200 g bulguru
500 ml zeleninového vývaru
petrželová nať (můžete vyzkoušet i aromatičtější celerovou)
400 g kuřecích prsíček
2 mrkve

2 lžíce olivového oleje
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky prolisovaného česneku
mletý pepř
sůl

na studenou verzi
4 lžíce bílého jogurtu
1/4 salátové okurky nakrájená na malé kostičky
Postup
Do hrnce vložíme bulgur, zalejeme mírně osoleným horkým vývarem, uvedeme do varu, necháme asi 5 minut vařit a pak asi 20 minut dojít dobře zakrytý pokličkou. Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, vložíme na pánev na rozehřátý olej, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zázvor a cca 8 minut restujeme. Nakonec přidáme posekanou nať a vše promícháme s hotovým bulgurem. Na talíři každou porci posypeme hrubě nastrouhanou mrkví.
Další možností je smíchat maso s vychladlým bulgurem i nastrouhanou mrkví, přidat okurku zbavenou jader a pokrájenou na malé kostičky a na závěr každou porci ozdobit lžící jogurtu

Vyzkoušet můžete i jiné recepty s bulgurem:
Bulgur s mangoldem a rajčaty
Bulgur na talíři
18.08.2014 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444