Blíží se podzim. Zachumlejte se do hřejivých plédů

Koncem léta se většina z nás odhodlala k revizi šatníku - letní šaty a šortky jsme nahradili teplými svetry, pantofle vyměnili za polobotky a do skříně pomalu vracíme čepice a šály. Chladná rána a zkracující se dny dávají tušit, že se blíží podzim, proto i v ložnici lehkou přikrývku měníme za silnější peřinu a u televize se častěji chumláme do dek a plédů.

Pro spokojený a plnohodnotný spánek se doporučuje dodržovat určitá pravidla. Měli bychom chodit spát včas a ve stejnou dobu, nedívat se před spaním do mobilu, vyvětrat ložnici a také ji nepřetápět. Jaká je vlastně vhodná teplota pro spaní? V ložnici by mělo být vždy o několik stupňů méně než v ostatních místnostech. Jako ideální teplota se uvádí 17 - 20 °C.

Už žádné studené nohy

Pro klidný spánek je také důležitý výběr vhodných lůžkovin. Podle hřejivosti se přikrývky rozdělují na lehké, zimní a celoroční. Ty poslední zmíněné vyhovují většině lidem po celý rok. Pro zimomřivce doporučujeme zimní přikrývky, které vynikají vysokým tepelným komfortem. U přikrývek SCANquilt je vysoké hřejivosti dosaženo vyšším množstvím výplně a spojením dvou přikrývek, mezi nimiž vzniká vzduchová izolační kapsa.
 

Vyzrajte na výkyvy teplot

Nevíte, pro jakou přikrývku se rozhodnout? Běžte na to od lesa a volte univerzální přikrývku 3v1. Ta je tvořena dvěma přikrývkami - lehkou a celoroční -  které jsou spojeny suchými zipy. Její výhoda spočívá v tom, že sepnutím dvou přikrývek, jedné lehčí s hřejivostí Sq 3 a druhé celoroční Sq 4, vznikne thermo přikrývka Sq 7 s dobře izolující vzduchovou kapsou. Podle aktuálního ročního období si můžete sami zvolit, zda budete spát pod lehkou letní přikrývkou, celoroční nebo zimní thermo přikrývkou.

Převlečte ložnici do hřejivého flanelu

Nepřetápějte místnost, ve které spíte. Není to zdravé a navíc zbytečně utrácíte za energie. I během chladných nocí můžete spát v teple. Stačí správně zvolit povlečení. V podzimním a zimní období je to rozhodně flanelové. Zapomeňte na tvrdý a nepříjemný flanel, bavlněné povlečení FLANEL FINO se od klasického flanelu liší výjimečnou jemností, lehkostí a kratším vlasem. Materiál je velmi měkký a hebký na dotek díky povrchové úpravě česáním.



Poslední chvíle na balkoně

Ještě se nechcete rozloučit s létem? Vyhlížíte poslední záchvěvy babího léta? Vybavte se teplými plédy a dekami a užijte si poslední chvíle na čerstvém vzduchu na balkoně nebo terase. Na e-shopu SCANquilt je připravena bohatá nabídka plédů různých barev, motivů, materiálů i rozměrů. Rozhodně doporučujeme plédy a deky vhodně zkombinovat s dekoračními polštářky a barvy volit tak, aby ladily se zbytkem interiéru, popř. balkonu. 

TIP: Nám v redakci se nejvíc líbí plédy v podzimních tlumených barvách. 


21.09.2022 | redakce Bydlení.cz
  • SCANquilt

    Česká značka SCANquilt s více než 50 prodejnami si zakládá na vysoké kvalitě zboží, dlouhodobě nabízí jeden z nejširších programů lůžkovin a přináší nové designové trendy v bydlení.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444