5 důvodů, proč si zařídit interiér přes internet

Čeká vás zařizování bytu či domu, nebo jen chcete oživit interiér nějakým novým kouskem? Než se vydáte do obchodů, pojďte se s námi podívat, proč byste měli dát šanci online nákupu.

To, že většina z nás nakupuje přes internet, už určitě nikoho nepřekvapí. Přesto se ale jedná spíše o menší produkty, jako jsou předměty denní potřeby či drobná elektronika. Na nákup nábytku a dalšího vybavení bytu se kouká stále ještě skepticky. Proč je na čase tento názor změnit?

1) Nakupujete z pohodlí 

Neláká vás představa toho, že po práci sednete do auta a vydáte se pořizovat nábytek? Otevřít si doma prohlížeč pěkně v klidu je někdy k nezaplacení. Nejste omezeni otevírací dobou obchodu a na vybírání máte tolik času, kolik jen potřebujete. Tím se vyhnete i případné unáhlené koupi. Díky příznivým smluvním podmínkám, které mají e-shopy s dopravci, budete mít zboží brzo doma za rozumnou cenu. A když vám padne do oka něco, co jste původně neplánovali pořídit, můžete si hned změřit, jestli se vám to domů vejde.

 

2) Neplatíte nic navíc

Často bývá zboží na internetu levnější, mnohdy velmi výrazně. Čím to je? Vysvětlení je velmi jednoduché. Zatímco kamenné obchody musí platit pronájem na frekventovaných místech, e-shopu tato povinnost odpadá. Cena se sníží i tím, že není potřeba mít tolik zaměstnanců jako na prodejně.

3) Můžete porovnávat zboží stovek prodejen

Srovnávače cen produktů zná už spousta lidí. Pro výběr nábytku je velmi nápomocná stránka Biano.cz, která se zaměřuje především na bytové doplňky a nábytek. Vedle tisíců produktů na jednom místě ze stovek obchodů na stránkách naleznete inspiraci i rady interiérových designérů. Díky přehledným kategoriím a filtrům si pak můžete vybírat zboží přesně podle požadovaných parametrů, které vyfiltrují relevantní odkazy. Vybírat můžete podle barvy, materiálu, ceny, ale i třeba podle interiérového stylu.



4) Na internetu je větší výběr

Protože nejste limitováni jednou prodejnou, můžete scrollovat a vybírat z opravdu nepřeberného množství zboží. Kdybyste si měli tolik produktů prohlédnout v prodejně, budete pravděpodobně unavení z chození mezi regály a nebudete nákupu věnovat takovou pozornost. A pokud máte konkrétní představu, je snadnější naklikat parametry a nechat stroje pracovat za vás.

5) Vše můžete vrátit

Odrazuje vás od nákupu velkých položek, mezi které nábytek patří, strach z toho, že se vám naživo nebude líbit nebo se nebude do bytu hodit? Vybírejte si produkty, které jsou precizně nafocené a mají podrobný popis včetně rozměrů, tím toto riziko výrazně snížíte. Pokud se přesto stane, že se s novým kouskem nesžijete, nic se neděje. Jako spotřebitel jste v právu a do 14 dní můžete zboží vrátit i bez udání důvodu. Není na tom nic složitého, většina e-shopů má na svých stránkách formulář, který vyplníte a kurýrní služba si u vás zásilku obratem vyzvedne.

30.01.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444