Statenický mlýn:

Rodinný domek v lokalitě Statenický mlýn

Rodinný domek v lokalitě Statenický mlýn

Luxusní bydlení ve stylu prvorepublikového funkcionalismu

Rezidenční projekt Statenický mlýn, který bude na severozápadě od Prahy v obci Statenice dokončen již v roce 2006, nabídne 85 komfortních bytů a 32 luxusní rodinné domy. Projekt, který na český realitní trh uvádí renomovaná irská  developerská společnost Ballymore Properties, se odlišuje od ostatních rezidenčních projektů v několika aspektech.

Květinová cesta mezi bytovými domky

Rodinný domek v lokalitě Statenický mlýn

Statenický mlýn bude postaven v mimořádně ceněné lokalitě, známé svou unikátní přírodní scenérií. Osu celého rezidenčního areálu bude tvořit Únětický potok, který Statenicemi protéká. Okolo potoka je území chráněného biokoridoru, jemuž je celý projekt přizpůsoben a jenž zůstane zachován v plné míře.


V souvislostí s rezidenční výstavbou projde vesnice Statenice celkovou urbanistickou proměnou. Investor vybuduje náměstí s fontánou a okrasnou zelení. Otevřena bude celá řada drobných obchodů, provozovny služeb a například také kavárna a restaurace. Pro statenické občany bude postavena nová radnice. V novém parku vznikne umělé jezero s restaurací ve stylu staročeského mlýna. V přízemí restaurace bude k dispozici fitness centrum, kosmetický a masážní salón. Za alejemi vzrostlých lip a topolů budou vybudována hřiště pro děti i dospělé (pískoviště, tenisové kurty a golfový putting green).

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Biokoridor

Originální jsou i architektonické návrhy bytových domů z dílny Ian Bryan Architects a rodinných domů ateliéru Lewis & Hickey. Inspirací při jejich zpracování se stalo vrcholné období moderní české architektury - funkcionalismus 20. let minulého století, jehož charakteristické rysy byly přizpůsobeny současnému životnímu stylu.     


V pěti bytových domech jsou k dispozici jednopokojové byty i prostorné apartmány se třemi ložnicemi a dvěma koupelnami. Vyznačují se velkorysým členěním prostoru, nanejvýš účelným uspořádáním a moderním designem geometrických tvarů. Sluneční paprsky pronikající velkými francouzskými okny prostor dále rozzáří. Prostorná terasa s výhledem na rozsáhlý park vybízí k posezení s rodinou a přáteli. Rodinné domy na pozemcích o rozloze 632 m2 až 2.008 m2 poskytují nejvyšší luxus moderního bydlení. Z celkového počtu 32 domů je navrženo 10 tzv. standard houses o podlahové ploše do 180 m2 se třemi ložnicemi, 16 tzv. executive houses o podlahové ploše do 280 m2 se čtyřmi ložnicemi a 8 tzv. deluxe houses - prostorných vil o podlahové ploše do 361 m2 s pěti ložnicemi.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Hřiště

Dvoupatrové domy charakterizují čisté linie návrhu jak exteriérů, tak interiérů, velké prosklené plochy a jasné geometrické tvary moderního designu. Vnitřní prostory se dělí na soukromé, zahrnující velkou obytnou místnost spojenou s jídelnou, kuchyň, pracovnu a ložnice rodičů a dětí, a na reprezentační, k nimž patří knihovna s krbem a pokoje pro hosty. Součástí každého domu je garáž pro jeden až dva automobily. Domy budou obklopeny okrasnou zahradou, na přání majitele zde může být zapuštěn venkovní bazén


 


Prodej bytů první etapy Statenického mlýna byl zahájen 18. října 2004. Bližší informace o tomto jedinečném projektu získáte na pražské adrese firmy Ballymore Properties.

26.01.2005

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444