Potřebujete nová okna či dveře?

Foto: Otherm

Foto: Otherm

Když se v 90. letech na našem trhu objevily první plastové systémy, musely se potýkat s nedůvěrou. Ta však postupem času ustupovala a plastová okna jsou dnes variantou, pro kterou se rozhoduje většina zákazníků. Nejdříve byla plastová okna upřednostňována díky vysoké životnosti s minimální údržbou, ale postupně se přidávaly další výhody.

Foto: Otherm

Foto: Otherm

K těmto jednoznačným výhodám patří lepší odolnost proti povětrnostním vlivům díky lepšímu dvojitému nebo trojitému zatěsnění, stále lepší tepelně izolační vlastnosti díky používání vícekomorových systémů se zvýšenou stavební hloubkou (nyní 70mm a více), stále kvalitnější dvojskla s pokovením a vzácnými plyny (U=1,1 – 0,9 W/m.K) nebo dokonce trojskla (U=0,7 – 0,5 W/m.K).

 

Vybíráme výrobce

Český trh s otvorovými výplněmi (okna, dveře) prošel v posledních deseti letech bouřlivým vývojem. Jednoznačně největší rozmach pak zaznamenal právě trh s plastovými okny. Během této doby ovšem také mnoho výrobců i prodejců v konkurenčním boji neobstálo a zaniklo. Podle čeho vybírat výrobce, u kterého máte jistotu, že dodává jen kvalitní výrobky, případně neskončí brzy v konkurzu?

Nejbezpečnější je, když se obrátíte na zavedeného a osvědčeného výrobce s dlouholetou praxí na trhu a zajímáte se rovněž o reference. Dalším předpokladem dobrého výběru je prostudování všeobecných podmínek a standardů služeb firmy. Někteří výrobci a prodejci nabízejí např. levnější a nekompletní postupy začištění s dlouhou zárukou pouze na výrobky. Ta je ovšem vykoupena nevýhodným systémem pravidelného placeného servisu, který nákup po několika letech velmi prodraží.

Okna OTHERM OMEGA - zcela nový pětikomorový profilový systém s dvojitým těsněním, stavební hloubkou 76mm s výbornými statickými a tepelně-izolačními vlastnostmi

Foto: Otherm

Nové trendy


Řada významných výrobců plastových oken se od počátku spoléhá na jednoho dodavatele profilového systému. To poněkudzjednodušuje pohled na vývoj těchto systémů jak v konstrukci, tak v designu. Většinou se ale design profilu omezuje pouze na standardní rovné kontury rámu i křídla nebo na rovné kontury se zkosenou hranou. Výrobce nabízející pouze tento sortiment může oslovit sice poměrně velké množství zákazníků, ale pokud se nechcete spokojit se standardem a toužíte vtisknout svému domu zajímavý či dokonce výjimečný vzhled, hledejte mezi výrobci, kteří nabízejí velký výběr barevných dekorů a doplňkových profilů, ozdobných lišt apod


Designové možnosti


Velmi rozsáhlou nabídkou kvalitních profilů se může pochlubit firma Otherm. Nabízí okna s různým konstrukčním řešením i designem. Pro zjednodušení orientace v této rozsáhlé nabídce tento výrobce pro svá plastová okna používá vlastní registrované značky, takže si u něj lze vybrat ze škály výrobků profilové řady Otherm Alfa, Beta, Gama, Delta a Omega. Liší se především vzhledem a velmi dobře se doplňují.


Základní provedení oken Alfa se vyznačuje standardními rovnými konturami rámu i křídla, Beta přidává k rovnému rámu zaoblené křídlo s 6mm přesahem přes vnější těsnění. Delta prohlubuje zaoblený vzhled o dalších 10mm, čímž vzniká zajímavý profil, kterému při čelním pohledu lícuje křídlo s rámem. Omega se vrací k rovným konturám na exteriérové straně, ale se zaoblením na interiérové straně a Gama je na našem trhu naprosto ojedinělá, jelikož nabízí zaoblení veškerých kontur rámu a křídla, a to zvenku i zevnitř. Vzniká tak výjimečný vzhled, který zvláště dobře vynikne v barevných odstínech a věrných dekorech dřevin. U všech řad se samozřejmě jedná o kvalitní německé profily Salamander.

Foto: Otherm

Foto: Otherm

Bezpečnost


Okna Otherm jsou kromě zajímavého vzhledu i nadprůměrně a především kompletně vybavena. Nejzajímavějším prvkem je bezpochyby špičkové celoobvodové kování Siegenia-Aubi 300 Safety Plus, využívající výhradně rolničkových čepů. Ty zajišťují komfortní a spolu se standardně montovaným velkým bezpečnostním kamenem i bezpečnou funkci. Dalším inovativním prvkem je standardně dodávaná nejnovější bezpečnostní okenní klika Hoppe Secustic, která zabraňuje vniknutí přes okno pomocí kovové planžety, popř. odvrtáním kliky z venkovní strany. Takovéto vybavení představuje nejbezpečnější okno dodávané ve standardním provedení, a to je v dnešní době určitě další ze správně cílených a praktických trendů.


Na firmu Otherm se můžete obrátit nejen v případě, že plánujete zbrusu nová okna. Zdejší servisní pracovníci vám pomohou i v případě nedovírání, zatékání či špatné funkce vašich stávajících oken. Provádějí seřízení, opravy a servis veškerých plastových oken a všechny zmíněné problémy jsou schopni odstranit.

07.12.2006 | PR - redakce Bydelní.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444