Podzimní procházka šestým Designblokem

Výstavy, prezentace, přehlídky, diskuse,  přednášky i četné společenské akce budou součástí šestého ročníku  přehlídky Designblok 04, která ve dnech 5. - 10. října proběhne na mnoha místech Prahy. Účastní se ho vybrané showroomy s interiérovým designem, studia, architekti a designéři, školy, módní návrháři a další tvůrci.

Alberto Meda

Zájemci o tento podzimní festival designu získají podrobné informace ve čtyřech informačních centrech, kde budou také k dispozici  publikace provázející celým programem.
Informačním a výstavním centrem zároveň se stane Superstudio ve Voctářově ulici na Libeňském ostrově,  kde v expozici nazvané Designblok navigace každý z účastníků Designbloku představí jednu ze svých novinek. V loděnicích bude umístěna výstava švýcarského designu nazvaná Criss Cross a uskuteční se tu některé další prezentace a doprovodné programy.  Dalším informačním centrem je Letohrádek královny Anny  na Pražském hradě, kde se navíc koná doprovodná výstava Mléčná dráha středoevropského designu, kterou můžete navštívit až do 17. října. Pražské pracoviště Designcentra ČR v Mozarteu Jungmannova se stane po dobu Designbloku rovněž informačním centrem, Designcentrum zde však bude zároveň prezentovat designérské soutěže, jichž je organizátorem (Český interiér 2004, Cesta časem - cesta do budoucnosti, soutěž pro firmu mminterier soutěže  – a Sedne každému ?, soutěž pro TON). Posledním střediskem informací bude Veletržní palác, kde mají své showroomy rovněž dva z účastníků Designbloku,  společnosti Ahrend a Exbydo.
Bohatý program, jehož hlavní součástí jsou prezentace v prostorách jednotlivých účastníků, rozšiřují a doplňují aktivity dalších institucí – Uměleckoprůmyslové museum připravilo výstavu  nazvanou Skandinávský design: víc než mýtus (zahájena bude 9. října), výstavu prací studentů typografie pořádá VŠUP pod názvem Prahaag, na přehlídce participují např. Francouzský institut nebo Goethe- Institut Prag. Mezi nejzajímavější zahraniční hosty Designbloku bude bezesporu patřit Alberto Meda,  který v posledních pětadvaceti pracoval pro společnosti jako Alfa Romeo Auto, Alessi, Cinelli, Colombo design, Italtel Telematica, Luceplan, Legrand, Mandarina Duck, Omron Japan, Philips, Vitra aj. V prostorách společnosti Vitra koncept představí Alberto Meda v úterý večer  osobně dvě své nové židle. Ve středu 6. 10. bude tento významný italský designér od 16.30  přednášet na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze.
Zavítáte-li do Superstudia na Libeňském ostrově, nezapomeňte, že jeho součástí je i nedaleký Botel Neptun, v jehož 28 kajutách budou umístěny prezentace mladých designérů. Tady se odehraje např. i Fashion Session Budiž móda, jedna z několika akcí Designbloku zaměřených na módní návrhářství a  účesovou tvorbu. K účastníkům festivalu patří i divadlo Archa, v němž na závěr proběhne festival digitálního filmu Datatransfer.
04.10.2004 | redakce Bydlení.cz
  • Design centrum České republiky

    Samostatná odborná instituce věnující se designu a jeho propagaci, člen mezinárodních designérských organizací BEDA, ICSID, IFI a ICOGRADA. Zrušena rozhodnutím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ke dni 31.12. 2007.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444