Dřevěná okna a dveře a nízkoenergetické stavění

Foto: Slavona

Foto: Slavona

Dřevo je tradiční materiál pro výrobu oken a dveří a podle odborníků má kromě jedinečného vzhledu řadu výhodných vlastností, mj. je velmi spolehlivým tepelným izolantem. U moderních konstrukcí dřevěných otvorových výplní je tato kvalita ještě posílena, takže dosahují parametrů požadovaných pro nízkoenergetické nebo i pasivní budovy. Stavebníci, kteří se pro dřevěná okna a dveře rozhodnou, mají z čeho vybírat. Jejich výrobou se u nás zabývá řada renomovaných firem.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Hon - okna dveře

Vyrábí špičková dřevěná okna, která již ve standardu nabízejí mnohé netypické bezpečnostní prvky a izolační dvojskla s teplotní prostupností 1,1 W/m2K či hliníkovou okapnicí. Špičkové řešení pro náročné zákazníky pak představuje okno Thermo-Pasiv, které použitím izolačního trojskla a speciálního venkovního hliníkového opláštění dosahuje tepelné dostupnosti pouhých 0,69 W/m2K, čímž hravě splňuje limit pro pasivní domy.

www.okna-dvere.cz

Albo

Nabízí mimo jiné dřevohliníkové prosklené fasády určené kavárnám, restauracím či kancelářím. Z interiéru jsou rámy ze dřeva, z exteriéru z hliníku v mnoha odstínech. Společnost Albo vyrábí i okna vhodná pro pasivní domy, jsou jimi okna řady Strong 3+ a dřevěné vchodové dveře řady Family, Estetic, Mins a Easy. Ty mají vynikající hodnoty tepelné prostupnosti, pouhých 1,2 W/m2K a jsou osazeny celoobvodovým těsněním na rámu i křídle. V nabídce je vždy několik možností zasklení i plné výplně. Samozřejmostí jsou hliníkové prahy s tepelným mostem.

www.albo.cz

Slavona

K novinkám v její produkci patří okno Solid Comfort Airotherm. Jeho profil je slepen z hranolů, do kterých jsou vyfrézovány malé otvory připomínající komory plastových oken, které snižují tepelnou prostupnost okna. Ta se v případě tohoto okna pohybuje na současné spodní hranici, které se podařilo dosáhnout, tedy 0,69 W/m2K. Profil okna navíc obsahuje tři těsnící profily oproti standardním dvěma. Okna Solid Komfort jsou již ve standardu vybavena bezpečnostními hřiby v kování a bezpečnostními protikusy v drážce, což ještě zvyšuje bezpečnost kování.

www.slavona.cz

14.10.2009
  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444