mminterier Luhačovice v Dlouhé

V rámci akce designblok ´03 se v úterý 7. října v 18 hodin v pražské Galerii Design centra České republiky (v Dlouhé ulici č. 10) koná vernisáž výstavy mminterieru Luhačovice. Expozice zde bude k vidění do 8. listopadu. Účast Design centra ČR na významné designérské přehlídce je vedena záměrem prezentovat kvalitní český design a představit zajímavé osobnosti zabývající se návrhy nábytku a bytových doplňků nebo domácí výrobce, jejichž produkce přesahuje běžný průměr.

Po loňské úspěšné prezentaci Jana Padrnose byla v letošním roce pro výstavní prostory Design centra vybrána luhačovická firma mminterier, která v současnosti patří mezi špičkové výrobce čalouněného sedacího nábytku u nás.

Společnost mminterier byla založena v Luhačovicích v roce 1992. Za deset let činnosti se z nevelkého výrobce nábytku stal významný podnik nadregionálního významu, schopný vyrábět za přijatelnou cenu velmi kvalitní výrobky srovnatelné se zahraniční produkcí. Předností nábytku značky mminterier je vysoká úroveň designu i zpracování, samozřejmostí je kvalitní čalounění, prvotřídní látky, dokonalý detail. Vedle tradičnějších modelů využívajících dřeva se ve výrobním sortimentu v posledních letech stále více uplatňuje nábytek minimalistického tvarosloví s kovovou kostrou. Starší výrobní vzory navrhli pro mminterier Martin Frank, Miroslav Maňas a Pavel Škarka, nejnovější modely Mojmír Čermák, Martin Frank a Miroslav Maňas ml., do nabídky byly zařazeny také nápadité návrhy studentů VŠUP Radima Babáka, Reného Šulce a Pavla Srba. Nová kolekce, kterou se firma prezentuje v letošním roce, se vyznačuje vyhraněným designérským přístupem a kultivovaným rukopisem: mohutné, hluboké pohovky kubického tvaru, na nichž lze spíše polehávat než sedět, odpovídají celosvětovým módním trendům, křesílka na kovové konstrukci vykazují originální tvarové i konstrukční řešení. Právě modely vyvinuté v posledním období jsou názorným dokladem, že mminterier má odvahu experimentovat, inovovat a hledat stále nové cesty a alternativní řešení.
Své výrobky představuje mminterier pravidelně na všech důležitých nábytkových výstavách a veletrzích. O kvalitách produktů firmy svědčí účast na přehlídkách českého designu ve Veletržním paláci v rámci výstav art & interior, prezentace v publikaci Český design 1995 - 2000, ocenění Dobrý design 2001 za soubor Kubus nebo Dobrý design 2003 za nábytek Didakt.

Výstava je atraktivní také díky celkovému výtvarnému pojetí expozice, které je dílem Barbory Škorpilové a studia Mimolimit.

www.mminterier.cz
02.10.2003 | Dagmar Koudelková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444