art & interior

Již po čtvrté se ve dnech od 3. do 6. dubna 2003 ve Veletržním paláci v Praze koná komplex výběrových výstav moderního designu nábytku, svítidel a bytových doplňků art&interior. Stejně jako v předcházejících letech se komplex art&interior skládá z několika samostatných výstav. Výstava art&interior je prezentací špičkových českých a zahraničních firem z oboru moderního nábytkového designu, osvětlení a doplňků. Kromě dobře známých českých firem se letos představí také některé známé italské a britské společnosti. Novým produktem je samostatná výstava kancelářského nábytku, vybavení a doplňků, kancelářské techniky, potřeb, služeb a vybavení office&life.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Již velice oblíbenými výstavami jsou IV. přehlídka českého designu a IV. přehlídka zahraničního designu, organizované ve spolupráci s Národní galerií v Praze, které v prostorách Veletržního paláce pokračují až do 4. května. Obě výstavy mají přísná výběrová kritéria a představují každým rokem nové trendy v oblasti designu nábytku, bytové kultury a životního stylu. V projektu nazvaném Sklo v designu budou k vidění poslední produkce a novinky od známých českých designerů, skláren a sklářských studií. Netradiční je projekt nazvaný On the street 2002, který se zaměřil na design pro lidi na ulici - bezdomovce, je mezinárodní studentskou soutěží vypsanou Agenturou Carolina. Ve Veletržním paláci budou k vidění realizované vítězné návrhy.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pro přehlídku zahraničního designu připravují organizátoři ve spolupráci s firmou Electrolux zajímavou výstavu nazvanou Zannusi Fun. Studenti z různých zemí byli osloveni, aby se pokusili z dílů praček Zannusi vytvořit objekty. Výsledky těchto snah budou ve Veletržním paláci k vidění.
Zajímavá bude také výstava svítidel vzešlá ze soutěže vypsané známou a v designu svítidel vůdčí italskou firmou Fabbian. Doprovodnou akcí art&interior je výstava Česká židle, pořádaná Design centrem České republiky. Ve Veletržním paláci bude představen výběr nejlepších českých židlí od roku 1990 do současnosti. Vystaveny budou práce českých autorů a českých výrobců, v převážné většině návrhy vyráběné sériově a prototypy určené pro opakovanou výrobu. Zastoupeny budou téměř všechny typy - židle jídelní, pracovní, židle určené do veřejných prostor, židle řezané i z ohýbaného dřeva, kovové i plastové.
31.03.2003 | Věra Růžičková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444