Zveme vás na zahradní slavnost

Foto: IKEA

Foto: IKEA

Léto je konečně tady a s ním i období zahradních slavností. Pokud i vy chcete uspořádat party k narozeninám venku na zahradě nebo na terase a zatím vás nenapadá, jak začít, máme pro vás několik tipů.

Jste děti léta a chcete uspořádat narozeniny venku na zahradě? Připravujete promoční oběd a přemýšlíte, kam pozvete rodinu? Nebo se prostě chcete sejít s přáteli? Vaše zahrada je k party jako stvořená! A pokud si vyhrajete s její výzdobou, stanete se mistry v pořádání slavností.

Posezení ve vašem stylu

To nejdůležitější, co budete potřebovat, je zahradní nábytek. Hosty někam usadit musíte. Jestli dáváte přednost nábytku z masivu, ratanu, plastu nebo kovu, je celkem jedno. Snažte se, aby posezení bylo především pohodlné. Tvář slavnosti snadno dáte za pomocí textilií. Pokud nemáte speciální polstry určené na nábytek, položte na židle polštáře v barevných povlacích a přes opěradlo přehoďte deky. To pro případ, že by se oslava protáhla i do nočních hodin a hostům byla zima.

Jestliže slavnost pořádáte s omezeným finančním rozpočtem a nemůžete si dovolit zahradní nábytek, nevadí. Aktuálním trendem jsou hravé kombinace. Nemusíte mít všechny židle ve stejném stylu. Najděte starou židli a natřete ji výraznou barvou. A další židli jinou barvou. Najděte stoličku, židli z komory, pověste houpací síť. Přisuňte lavici! Posezení tak ihned získá nový rozměr. A jestli máte doma kutila, zkuste ho požádat, aby vám vyrobil jednoduchou lavici z palet. Na tu stačí položit molitan, který obalte do napínacího prostěradla, a nezapomeňte na lavici poházet dostatek polštářů.  
 

Proč neuspořádat party ve stylu piknik?

Místo navíc získáte na zemi. Především rodiny s dětmi budou z piknikové oslavy nadšené. Dětem rozložte na trávu deky, polštářky a uvidíte, že se sami okamžitě zabaví.
Foto: IKEA

Foto: IKEA

Papírové doplňky a osvětlení

Nic tolik neozvláštní vaši zahradní slavnost jako papírové lampiony. Pokud plánujete party přes den, ani nemusí svítit. Lampiony nebo světelné řetězy rozvěste nad stůl, máte-li to štěstí, tak i na nejbližší stromy. V podvečer romantickou náladu snadno vykouzlíte rozmístěnými malými lucernami nebo svíčkami v obyčejných zavařovacích sklenicích.


Foto: www.nabytek-aldo.cz, www.ikea.cz, www.palletfurniturediy.com
Kam dál?
Na piknik!
03.07.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444