Zvažujete terasu z WPC? Poradíme vám, jak vybrat tu správnou

Produkty z WPC jsou dnes velkým hitem, ale ne všechny dřevoplastové terasy splní vaše očekávání. Pro jejich dlouhou životnost je nejdůležitější to, z čeho a jak se vyrábějí prkna. Levná prkna, nejčastěji s dutým profilem dovážená ve velkých objemech z Asie, často postrádají právě ty požadované parametry, kvůli kterým bylo WPC vyvinuto.

Zajímejte se o výrobce


Znáte výrobce WPC prken, jeho zákaznický servis a reference? Pokud ne, něco je špatně. Nekupujte levné bezejmenná produkty. Výrobce špičkových kompozitních prken máte přímo za rohem. Terasy od české společnosti WPC - WoodPlastic jsou určené pro montáž dokonalých, mimořádně odolných teras, bezúdržbových plotů a stylových obkladů stěn a jsou vyrobeny za pomoci špičkové americké laserové technologie, zdokonalované dalším výzkumem.

Existují rozdíly v materiálu WPC?


Jistě a poměrně zásadní. Kvalita výsledného produktu je dána prvky vstupujícími do výroby. Kombinace laciné technologie výroby, materiálu ne zcela jasného složení a jen těžko vysledovatelného výrobce je téměř zaručeným receptem na potíže. Prkna WoodPlastic® jsou vyráběná z pečlivě vybrané dřevité moučky obohacené o zdravotně nezávadný polyethylen stejného typu, jaký se používá například na výrobu dětských dudlíků.


Plný nebo dutý profil?


Dutá WPC prkna jsou levnější, proč si mám připlácet za plný profil? Mnohá levnější dutá prkna, často navíc neznámého původu, nedokáží naplnit vysoká očekávání zákazníků, která si s materiálem WPC oprávněně spojujeme. V případě takových produktů není výjimkou, že už po pár letech dochází k jejich kroucení, drolení či hnití i ke změnám barevného odstínu.

Až 25letá záruka na plnoprofilová prkna WoodPlastic®


Na rozdíl od dutých prken nemůže u těch s plným profilem dojít k lámání ani drolení, a to ani po desítkách let intenzivního používání. A navíc každé z plnoprofilových prken WoodPlastic® je vybaveno rodným listem garantujícím kvalitu směsi a použitou technologii, včetně 25leté záruky na odolnost proti hnilobě, houbám či hmyzu.

Není plast jako plast


Věděli jste, že v současnosti je možné recyklovat méně než polovinu všech druhů plastů? Ačkoli by překlad anglického termínu Wood-Plastic Composite mohl svádět k představě, že kvalitní WPC lze vyrábět z jakékoliv "umělé hmoty" včetně "měkčených" plastů, mnozí osvědčení výrobci těch nejlepších kompozitních prken se snaží vyhýbat PVC. Jedním z hlavních důvodů je ten, že polyvinylchlorid nedokážeme plnohodnotně recyklovat.


Výrobky WoodPlastic® neobsahují PVC


Výrobní závod společnosti WPC - WoodPlastic sídlí v malé obci Bukovany, nepříliš vzdálené od Prahy. První výrobní linka se zde rozběhla v roce 2013. Management si hned na začátku stanovil několik základních pravidel. Jedním z nich bylo, že firma se bude řídit hodnotami, které odpovídají civilizované Evropě 21. století, včetně ohleduplnosti k přírodě. K výrobě reprezentativních teras, bezúdržbových plotů a stylových obkladů WoodPlastic® se zde proto využívá výhradně dřevitá moučka z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem a vysokohustotní polyethylen PE-HD, který je zdravotně nezávadný a 100% recyklovatelný.

Jde o bezpečný výrobek?


U kvalitního výrobce terasových prken bychom neměli být na pochybách, s jakými materiály při výrobě pracuje. Jaká používá barviva, lepidla, případně další přísady. Produkty WoodPlastic® jsou bezpečné a vhodné i pro děti. Neobsahují žádné toxické látky a není třeba je chemicky ošetřovat. Na masivních prknem s plným profilem se netvoří třísky ani štěpy a mají protiskluzový povrch, který je zároveň velmi příjemný na dotek.

Terasová prkna Terafest, WPC - WoodPlastic

Terasová prkna Terafest, WPC - WoodPlastic


Vsaďte na světovou kvalitu. Máte ji za humny


Více než 20 tun plně recyklovatelného kompozitu dřeva a polymeru té nejvyšší jakosti a reprezentativního vzhledu. Bezmála 6 km prken denně. Dnes míří do rodinného domu v Táboře, zítra do rezidenčního komplexu Imperial Vista v nigerijském hlavním městě Abuji nebo do exkluzivního terasového centra v Hong Kongu. Terasy WoodPlastic® si vybralo více než 10 000 spokojených zákazníků po celém světě. Buďte mezi nimi.

Další informace o produktech WoodPlastic®, inspirativní fotografie, praktická doporučení a mnohem více najdete zde: www.woodplastic.cz.

11.03.2020 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444