Zeptali jsme se odborníků: Jak na čistou vodu v bazénu

Dobrý den, máme doma zahradní bazén a zajímalo by mě, jak bych se měla starat o vodu, aby vydržela co nejdéle čistá? Máme kartušovou filtraci a používáme chlorové tablety. Děkuji za odpověď, čtenářka Petra.

„Čistá a bezpečná voda je základem každého bazénu. Pro její docílení je však nutné dodržovat určitá pravidla. Mechanické nečistoty z bazénu nám pomůže odstranit filtrace, tu je ovšem nutné zhruba jednou týdně propláchnout a zkontrolovat její správné fungování. Veškeré částečky, které klesnou ke dnu, nebo se naopak drží na hladině, odstraníme pomocí sítěk a vysavačů. Minimálně jednou týdně je také potřeba prostřednictvím testerů zkontrolovat hodnotu pH i koncentrace chloru ve vodě a upravit je na doporučované hodnoty. Hodnoty pH upravujeme pomocí přípravků Aquamar pH – a pH+, chlorová dezinfekce vody se provádí skrze plováky, a to komplexními přípravky Aquamar Minitabs, Chlor Triplex, Chlor Komplex a nebo 7 Day Tabs. Postup v případě komplikovanějších znečistění bazénu (řasy, zákaly, sraženiny) najdeme v poradně na www.marimex.cz," radí odborníci ze společnosti Marimex.

„Pro čistou a hygienicky nezávadnou bazénovou vodu je důležitá správná hodnota pH a určitý obsah chlóru. Alespoň jednou týdně proto provádějte kontrolu pH a Cl pomocí testeru. Optimální hodnoty pro chlor jsou 0,5mg/l, hodnota pH je ideální mezi 6,9 - 7,4. Test vždy provádějte před přidáním bazénové chemie a ve stínu,"
dodává Lukáš Kordule ze společnosti Albixon.
24.08.2018 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444